Ratkaisuja haastavaan kasvukauteen ProAgrian osastolta Okrasta

2 min lukuaika

Uutinen

ProAgrian osasto B38 Oripään Okra-maatalousnäyttelyssä 5.-8.7.2023 kokoaa ratkaisuja ajankohtaisiin maatalous- ja maaseutuyrittäjän kysymyksiin. Osastolta löydät ajankohtaisen tiedon kasvukaudella onnistumiseen, maatalousyrityksen kehittämiseen ja kannattavuuden parantamiseen.

Asiantuntija ja asiakkaat ProAgrian osastolla Okrassa

Koko Suomea koetellut kuivuus ja kalliit tuotantopanokset puhututtavat viljelijöitä. ProAgrian osastolla pääset tutustumaan käytännössä eri viljelykasveihin sekä niiden kykyihin vaikuttaa maan kasvukuntoon, hiilensidontaan sekä viljelyvarmuuteen. Kerromme samalla, miten laskemme pellon hiilivarannon muutoksen osana viljelysuunnittelua.

Ajankohtaisena teemana myös laidunnus on esillä osastolla. Tule havainnoimaan itse laidunnurmen eri pituuksia ja keskustelemaan laidunnuksen ja nurmentuotannon onnistumisesta. Nostamme esiin myös maidon yksikkökustannuksen tuntemisen merkityksen sekä kannustamme pohtimaan maitotilan resurssiviisautta. Osastolla tapaat myös talouden asiantuntijoita, jotka kannustavat pohtimaan talouden johtamista maatalous- ja maaseutuyrityksissä yhä tarkemmin.

Energiatehokkuus ja kiertotalous esillä

Energiatehokkuus ja energiainvestoinnit kiinnostavat yhä enemmän. ProAgrian osastolla tapaat myös energia-asiantuntijoita, joiden kanssa voit keskustella siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon miettiessään energiatehokkuutta. Tule myös keskustelemaan kiertotalousratkaisuista, kuten maatalousmuovien kierrätyksestä, biokaasusta, biohiilestä tai viherjauheesta, ja havainnoimaan ratkaisuja käytännössä.

Osastolta B38 löydät myös ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV:n ammattilaisia. Tutustu uusimpiin myynnissä oleviin peltoihin ja muihin maaseutukiinteistöihin sekä keskustele maaseutukiinteistöjen ostamisesta ja myymisestä.

Lammasalan toimijat osastolla A18

ProAgrian lammasasiantuntijoita on tavattavissa Okrassa lammasalan toimijoiden yhteisellä osastolla A18. Osastolla on esillä eri rotuisia lampaita, kuten texel, suomenlammas ja oxford down. Osastolla järjestetään avoimet työpajat rotujen ominaisuuksista ja hyvärakenteisen jalostuseläimen valinnasta. Samalla ohjeistetaan eläinten ostamisen ja myynnin osalta. Tule keskustelemaan myös lampaiden ja vuohien kantakirjauksesta ja kantakirjaohjelmasta.

Tutustu myös Okran ohjelmaan ja tule kuuntelemaan asiantuntijoidemme haastatteluja ajankohtaisista aiheista.

Maa- ja kotitalousnaisilla vahva panos Okrassa

Sisähallista osastolta F47 tapaat Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka- ja yritysasiantuntijoita. Saat tietoa paikallisesti tuotetusta ruuasta, luonnontuotteista ja kalan käytöstä.

Lisäksi ohjelmalavalla valmistetaan 6. ja 7.7. satakuntalaisia makuja ja kuullaan satakuntalaisesta lähiruuasta.

Luonnon monimuotoisuudesta löydät tietoa MKN Maisema-asiantuntijoilta, jotka ovat tavattavissa ProAgrian osastolla B38.

Nappaa asiantuntijoiden vinkit ohjelmalavalta

Kokoamme Okran ohjelmalavalle ajankohtaiset asiantuntijoiden vinkit. 

Keskiviikko 5.7. 

klo 13 Onnistu rehuntuotannossa - asiantuntijan parhaat vinkit kehittämiseen, haastattelussa ProAgrian asiantuntija Juha Sohlo

klo 14.45 Vinkit maatilakiinteistön ostajalle, haastattelussa ProAgria Kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Markku Koivisto

Torstai 6.7.

klo 9.45 Miten huomioida kestävät viljelykäytännöt osana viljelysuunnittelua? Haastattelussa ProAgrian kehityspäällikkö Sari Peltonen ja Mtech Digital Solutions Oy:n Mikko Hakojärvi

Perjantai 7.7. 

klo 10.20 Mitä on kotieläintuotannon vastuullisuus, haastattelussa Elsi Katainen sekä ProAgrian asiantuntija Anu Ellä

klo 14.45 Tutkittu tieto ketterästi käytäntöön - tule mukaan ProAgrian tutkimustilaverkostoon, haastattelussa ProAgrian projektipäällikkö Essi Kiander

Lauantai 8.7.

klo 11.50 Vinkit maatilakiinteistön ostajalle, haastattelussa ProAgria Kiinteistönvälityksen Simo Saarikallio

klo 14.45 Onnistu nurmen viljelyssä, haastattelussa huippuosaaja Jarkko Storberg