ProAgrian osastolta Farmarista kannattavuutta, hiilensidontaa ja huolenpitoa

2 min lukuaika

Uutinen

Osastomme Farmarissa kokoaa ratkaisuja kannattavuuden parantamiseen.

KoneAgria osasto Farmari

Osastolla keskustelemme tuotantokustannusten tuntemisen merkityksestä sekä erilaisten vaihtoehtojen simuloinnista. Myös valmistautuminen ja varautuminen vuoteen 2023 on nyt ajankohtaista.

Menestyvän maatila- ja maaseutuyritysten johtamisessa huomioidaan koko yrityskokonaisuus. Puhumme osastolla siitä, mihin erityisesti kannattaa yrityksen johtamisessa keskittyä. Asiantuntijamme sparraavat tulevaisuuden suunnitelmissa ja skenaarioissa.

Ilmastoviisasta viljelyä ja hiilensidontaa

Osastollamme on esittelyssä viljelysuunnitteluun tuleva lohkokohtainen hiilensidonta, joka on toteutettu yhteistyössä Mtech Digital Solutions Oy:n ja Biocode Oy:n kanssa. Kerromme myös parhaat käytännöt typensitojakasvien viljelystä ja hiilikartoituksesta.

Tule osastollemme tutustumaan myös uudenlaiseen maanparannusaineeseen, hautomokuoreen. Hautomokuori on UPM Plywoodin vanerin valmistuksen sivuvirtana saatavasta hautomokuoresta kehitetty. Sen soveltuvuutta peltomaiden parantamiseen on tutkittu yhdessä ProAgria Etelä-Savon ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Kannattavaa tuotantoa

Maidontuotannon kannattavuuteen voi vaikuttaa erityisesti optimoimalla ruokintaa. Tule hakemaan parhaat vinkit ruokinnan optimointiin. Automaattilypsytilojen kehittämisestä ja sparrauksesta osastollamme on kertomassa valtakunnallinen huippuosaaja Minna Norismaa. Kerromme osastollamme myös maidontuotannon ilmastotehokkuudesta.

Kiinnostus energiainvestointeihin ja energiatehokkuuteen lisääntyy. Osastollamme tapaat energia-asiantuntijoita. Kysy meiltä myös kiertotalouden omatoimikävelystä, joka esittelee messujen ravinteiden kiertoon liittyvät kohteet.

Hyvinvointia ja huolenpitoa

Selkeyttä elämäntilanteeseen ja työuraan tarjoamme Maatalousyrittäjän työura muutoksessa -hankkeen kautta. Hankkeen loppuseminaarin juontaa 30.6. klo 11.00-11.30 Saimaa-lavalla näyttelijä, maatalousyrittäjä Jussi Vatanen, joka on tilaisuuden jälkeen osastollamme tavattavissa.

Tunnistamalla ja kehittämällä yrityksen vastuullisuutta, on mahdollista saada kannattavuutta ja hyvinvointia. Tutustu Farmarissa kotieläintiloihin, joille olemme tehneet vastuullisuuskartoituksen.

Tubettaja Muwex järjestää fanitapaamisen ProAgrian osastolla lauantaina 2.7. klo 12.00-13.00.

Tutustu myytäviin peltoihin, maatiloihin ja maaseutukiinteistöihin

Löydät osastoltamme myös ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV:n reilua ja asiantuntevaa maaseutukiinteistöjen välitystä. Tule tapaamaan toimitusjohtaja Markku Koivistoa ja tutustumaan uusimpiin myytäviin kohteisiin.

Olemme Saimaa Stadiumi -hallissa osastolla S110. Yhteisosastolla on ProAgrian lisäksi Faba Osk, Minun maatilani -ohjelmistot, Bisnes+ Oy, Biocode Oy sekä ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV. Viereiseltä osastolta löydät myös Maa- ja kotitalousnaiset.