ProAgrian osastoilta Okrasta ratkaisuja tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseen

2 min lukuaika

Uutinen

Olemme mukana Okrassa kotieläinkentällä osastolla E367 ja konekentällä osastolla B367.

Okra2019osastokuvaartikkeliu

Olemme mukana Okrassa kotieläinkentällä osastolla BE367 ja konekentällä osastolla B367. Sisähallissa osastolla F367 ovat Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset.

Sparrausta uusilta strategiakonsulteiltamme

Strategia+ -konsultit ovat ennakkoesittelyssä Okrassa. ProAgriassa on panostettu strategiseen ja yrityskokonaisuuden osaamiseen, koska on nähty näiden kahden asian olevan maatilojen ja maaseutuyritysten tuottavuuden ja kannattavuuden kannalta keskeisiä. Strategit muodostavat yhdessä asiakkaiden kanssa varman tiekartan tulevaisuuteen, jossa kartoitetaan mahdollisuudet, mietitään tarvittavat resurssit ja asetetaan askelmat vision saavuttamiseksi. Strategia+ -konsultit toimivat koko maassa ja ovat kaikkien saatavilla. Okrassa heitä on koko ajan paikalla ProAgrian osastolla, jolloin kannattaa käydä juttelemassa tulevaisuuden suunnittelusta. Katso Strategia+ -konsulttiverkostomme tästä.

Lean on myös yksi osastomme kärjistä. Se on tullut vahvasti maatalouteen tarjoten helpotusta johtamiseen ja sujuvuutta työntekoon. Lean on myös esillä osastollamme huippuosaajiemme esittelemänä.

Digiuutuudet kasvintuotantoon

Tuomme kasvintuotantoon kolme merkittävää uutuutta: sähköisen kasvinsuojelututkinnon, Bisnes+:n toimintoruudut kasvintuotantoon ja Biocoden viljan hiilijalanjälkilaskurin. Bisnes+:n uudet toimintoruudut kertovat tilan viljavuusnäytteiden tilanteen, kasvintuotannon liikevaihdon ennusteen sekä tuotannon avaintunnusluvut KPI-mittareina. Bisnes+:aan on tulossa myös tietoturvallinen ja helppokäyttöinen dokumenttipankki.

Syksyllä 2019 kasvintuotannon käyttöön tulee Biocoden suuntaa-antava viljan hiilijalanjälkilaskuri. Laskuri auttaa arvioimaan, mikä merkitys on esimerkiksi eri maalajilla, tuotantotavoilla tai energian käytöllä hiilijalanjälkeen. Tule tutustumaan uutuuteen Biocoden esittelemänä ProAgrian osastolle B367.

Kestävää kannattavuutta kotieläinkentältä

Kotieläinkentän osastolla esittelemme Ruokinnan ohjaus -palveluamme sekä siihen liittyviä uusia Täsmäpalveluja, kuten Korjuuaika kohdalleen tai Vahvat vasikat. Asiantuntijamme kertovat osastollamme myös tulossa olevasta utareterveyteen keskittyvästä täsmäpalvelusta. Koteläinkentän osastollamme tapaat myös lypsykarjan tuotosseurannan asiakaspalvelumme sekä lammas- ja lihanauta-asiantuntijamme.

Smart farming -paneelikeskustelu ja tietoiskut ohjelmalavalla

Olemme koonneet Okran ohjelmalavalle kattauksen tietoiskuja muun muassa Leanista, kasvintuotannon digiloikasta ja maan kasvukunnosta. Tule myös kuuntelemaan Smart farming -paneelikeskustelua.

Osallistu arvontaan osastoillamme!

Osastoillamme järjestetään myös arvonta, jossa voit voittaa minidronen. Tervetuloa osallistumaan!

Nähdään Okrassa!

Osastolla B367 ovat kasvintuotannon, nurmen, vesitalouden, energian, talouden, johtamisen ja Leanin asiantuntijat. Osastolta löydät myös Biocoden, Bisnes+:n sekä ProAgrian tapahtumien, Farmarin, KoneAgrian ja Peltopäivän, asiantuntijoita. Osastolla on myös Mtech Digital Solutions Oy. Kotieläinkentän osastolla E367 näyttelykehän laidalla on ruokinnan ja tuotosseurannan asiantuntijat sekä lihanauta- ja lammasasiantuntijat.