ProAgria mukana rakentamassa kestävämpää maa- ja metsätaloutta maailman laajuisesti – tulossa FFD:n 10-vuotisjuhlaseminaari

2 min lukuaika

Uutinen

Food and Forest Development Finland eli FFD aloitti toimintansa globaalin etelän tuottajajärjestöjen tukemiseksi 10 vuotta sitten. FFD:n työssä korostuu paikallisen toiminnan ja globaalin vaikuttamisen yhdistäminen.

IMG 3403

Maailman väestöstä on pienviljelijöitä vielä noin neljännes ja lähes puolet maailman ruuasta tuotetaan alle viiden hehtaarin tiloilla. Monessa maassa maaperän, puiden ja luonnonvarojen tulevaisuuden ratkaisevat nämä ihmiset. Köyhyys saa monen tuottajan tekemään kestämättömiä ratkaisuja ja nuoret jättävät tilat, koska eivät näe tulevaisuutta maataloudessa. Maa- ja metsätalous tarvitsevat kestävämpiä ja tehokkaampia malleja, joita Food and Forest Development Finland - FFD on kehittämässä etelän osuuskuntien ja järjestöjen kanssa.

- ProAgriana haluamme olla tukemassa ja varmistamassa osaamisen, tuottavuuden ja ilmastokestävyyden kehittymisen kehitysmaiden tuottajien hyväksi, kertoo ProAgria Keskusten Liiton hallituksen puheenjohtaja Merja Keisala. Uskomme, että alan toimijoiden tiiviillä yhteistyöllä saadaan aikaan merkittäviä tuloksia kehitysmaiden maaseudun elinvoiman tukemiseksi.

    FFD on voittoa tavoittelematon kehitysjärjestö, joka on tukenut maa- ja metsätalouden tuottajajärjestöjä ja osuuskuntia Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa vuodesta 2012. FFD:n jäsenjärjestöjä ovat Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Osuustoimintakeskus Pellervo sekä ProAgria Keskusten Liitto.

    Juhlaseminaari 12.10.

    FFD:n 10-vuotsjuhalseminaari järjestetään Helsingissä 12.10. klo 14.00-16.30. Seminaariin voi osallistua myös etänä. Seminaarissa kuulet FFD:n tuloksista ja vaikuttavuudesta.

    Lue lisää seminaarista: www.ffd.fi/ffd10