ProAgria keskittää kaikki näyttelynsä yhteen yhtiöön

2 min lukuaika

Uutinen

ProAgria keskukset ja Liitto sekä ruotsinkielisen neuvonnan vastaavat organisaatiot keskittävät kaikki näyttelynsä yhteen yhtiöön.

Konekentta

ProAgria keskukset ja Liitto sekä ruotsinkielisen neuvonnan vastaavat organisaatiot keskittävät kaikki näyttelynsä yhteen yhtiöön. – Yhtiön avulla varmistamme, että jatkossakin Suomessa on hyviä ammattinäyttelyitä. Lisäksi olemme tehneet sopimukset Suomen Messut Osuuskunnan kanssa, joilla panostamme yhdessä syksyn konenäyttelyihin, kertoo tulevan yhtiön hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala ja jatkaa, - Tämä mahdollistaa näyttelyjemme siirtymisen 2020-luvulle.

- Yhtiöstä tehtiin ProAgriassa päätös syyskuussa, mutta byrokratian rattaat ovat vieneet aikaa. Nimikin on olemassa, mutta emme ole saaneet sille vielä virallista vahvistusta, sanoo Honkala.

Vuonna 2021 asiakaslähtöinen ja uudistunut KoneAgria

Uusi kumppanuus tulee näkymään heti tulevan syksyn konenäyttelyssä. Tämän vuoden Helsingin MaatalousKonemessuille ProAgria tuottaa Messukeskuksen kumppanina ammattiohjelman. Vuoden 2021 KoneAgriassa yhteistyö syvenee ja Suomen Messut Osuuskunta auttaa tapahtuman tuottamisessa. – Kumppanuuden tavoite on tehdä vuorovuosina järjestettävistä konenäyttelyistä vuoden parhaat. Kumpikin tulee olemaan omana vuotenaan vahva ja asiakaslähtöinen näyttely. Yhteistyö on jo nyt luontevaa, tuottaa kustannustehokkuutta ja molempien resursseja pystytään hyödyntämään, kertoo Honkala.

KoneAgrian kehittämisessä halutaan lähteä puhtaalta pöydältä. Maaliskuussa tehdään kysely sekä viljelijöille että näytteilleasettajille. – Haluamme kerätä tuntemusta ja ideoita laajasti, mihin suuntaan KoneAgriaa pitää viedä ja mitä sen halutaan sisältävän, sanoo Honkala.

Rytmityksen tarve kansainvälisistä näyttelyistä

Aikaisemmin sovitun rytminvaihdoksen tavoitteena oli saada kaikille näyttelyille oma rooli ja aika sekä saada ne hyvään rytmiin kansainvälisten näyttelyiden kanssa. – Aikaansa seuraavilla viljelijöillä on jo kalenterissa isot kansainväliset näyttelyt. Kotimaisilla näyttelyillä on tärkeä rooli esitellä suomalaisten viljelijöiden tarvitsema konekanta, välittää tietoa sekä mahdollistaa verkostoituminen ja kohtaamiset. - Viljelijän etu on, että näyttelyt eivät ole päällekkäin, vaan rytmittyvät hyvin, sanoo Honkala.

ProAgria näyttelyiden järjestäjänä

ProAgrian ammattinäyttelyitä ovat KoneAgria, Farmari, Peltopäivä ja Pohjanmaan Peltopäivä. Lisäksi yhtiöön siirtyy paikallisesti Jyväskylässä keväällä järjestettävät Metsämme- ja Retkelle-messut ja Wemmi-kevätmarkkinat sekä syksyllä järjestettävä Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat.

ProAgrian näyttelyt ovat omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden teknologian, tiedon ja menetelmien tutustumispaikkoja ja suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja. ProAgria on järjestänyt maatalouden ammattinäyttelyitä 1800-luvulta alkaen.

Lisätietoja

ProAgrian tapahtumayhtiön hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala, puhelin 040 827 7100, henri.honkala@proagria.fi

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila, puhelin 040 5608551, suvi.anttila@proagria.fi