Pohjoismaiden suurimmat Food Festivaalit järjestetään Tanskassa 1.-3.9.2017.

3 min lukuaika

Hankkeet

Ruokamatkailua Pohjois-Savoon edistetään Pohjoismaiden suurimmilla ruokafestivaaleilla

Ruokamatkailu

Ruokamatkailua Pohjois-Savoon edistetään Pohjoismaiden suurimmilla ruokafestivaaleilla

Kuopion alueen lähiruoka nousee esille Pohjoismaiden suurimmilla ruokafestivaaleilla Tanskassa, kun viisi Kuopion alueen kokkia maistattaa paikallisia makuja suomiruoan työpajassa kansainväliselle yleisölle syyskuussa järjestettävässä tapahtumassa.

Pohjois-Savon vahvasta maataloudesta kumpuavat laadukkaat elintarvikkeet tarjoavat hyvät ainekset kehittää Pohjois-Savosta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta. Ruokamatkailun eteen tehdä jo nyt töitä esimerkiksi useiden, vuosittain toistuvien kotimaan tapahtumien kautta, mutta maailman kartalle pääsy edellyttää uusia, luovia toimenpiteitä.

Kuopion alueen ruoka- ja matkailutuotteiden kansainvälistämisessä otetaan nyt uusi askel, kun Kuopion alueen lähiruoka nousee näkyvästi esille suomiruoan työpajassa Food Festival – tapahtumassa Tanskassa 1.-3.9.2017. Kyseessä on kuudetta kertaa järjestettävät pohjoismaiden suurimmat ruokafestivaalit. Vuosittaisia kävijöitä tapahtumassa on noin 30 000.

Suomiruoan työpajassa maistellaan lähiruokaa Kuopion alueelta

FOOD Festivaalien laajasta yleisöohjelmasta vastaa 250 toimijaa. Osana tapahtumaa järjestetään erilaisia teemallisia ruokatyöpajoja. Yksi työpajoista esittelee suomalaista ruokaa ja työpajan vetovastuussa on viisi kokkia Kuopion alueelta. Kokit ovat suunnitelleet menun yhteistyössä yhdeksi kokonaisuudeksi ja Kuopion alue on mauissa ja raaka-aineissa vahvasti mukana.

Tuomme tullessamme Liepuskan ruisleipää, savumuikkuja, mustatorvisieniä, poroa, puikulapottuja, puolukoita, Peltolan Blue-juustoa ja Kyytön maidosta tehtyä juustoa, erilaisia hilloja, tyrnimarjoja, Lignell & Piispasen palkittua tillivotkaa ja mesimarjalikööriä sekä Alahovin olutta kertoo kv-koordinaattori ja European Region of Gastronomy – hankevastaava Ilona Sares ProAgrian Pohjois-Savon yksiköstä.

Tapahtumaan odotetaan kaikkien aikojen kävijäennätystä, sillä tapahtumakaupunki Aarhus kantaa eurooppalaisen alueen gastronomista tunnustusta. Erikseen anottava tunnustus tuo laajaa kansainvälistä näkyvyyttä, uusia matkailijavirtoja ja aktivoi elintarvikeyritysten liiketoimintaa.

Kuopion alueelle myönnetään lokakuussa Brysselissä European Region of Gastronomy – tunnustus vuodelle 2020.

Bowld1nerin Lasse ja Mika edustavat Suomea Pohjoismaiden suurimmilla ruokafestivaaleilla Tanskassa

Bowld1nerin keittiöpäällikkö Lasse Herd ja ravintolapäällikkö Mika Savolainen matkustavat markkinoimaan Kuopion alueen lähiruokaa Pohjoismaiden suurimpaan Food Festival – ruokatapahtumaan Tanskaan syyskuussa 2017. Osana tapahtumaa järjestetään suomiruoan työpaja, missä Lasse ja Mika maistattavat yhdessä kolmen muun Kuopion alueella toimivan kokin kanssa paikallisia makuja kansainväliselle festivaaliyleisölle.

Tanskaan ei viedä tällä kertaa tuliaisina Bowld1nerin asiakkaiden suosimaa hittiruokaa eli Kotileipomo Liepuskan briossisämpylöistä valmistettuja burgereita, mutta burgereiden tavoin annoksissa loistavat Kuopion alueen raaka-aineet.

Alkupalaksi valmistamme savumuikkumoussea Liepuskan leipomon ruisleivällä ja kyytipoikana maistelemme maailman parhaaksi vodkaksi tänä vuonna valittua Lignell & Piispasen Tillivodkaa, esittelee Lasse.

Työpajaan osallistuvat pääsevät valmistamaan ruokaa yhdessä kokkien kanssa. Työpajan menukokonaisuus on suunniteltu viiden kokin yhteistyönä. Alkupalan lisäksi Lassella ja Mikalla on vetovastuullaan loihtia Kuopion alueen metsistä kerätyistä mustatorvisienistä valmistettua keittoa.

Ruokajuomana nautimme ja markkinoimme paikallisen pienpanimomme Alahovin viinitilan Alahovin Lageria, jatkaa Mika työpajan juomapuolen esittelyä.

Vaikka Lasse ja Mika odottavatkin jo malttamattomina matkaa ja matkan aikana saatavia uusia ideoita ja Kuopiota kolme kertaa suurempaan Aarhusin kaupunkiin tutustumista, on ennen reissulle lähtöä kuitenkin syytä nauttia oman alueen mahtavasta ruokatapahtumasta - nähdään SATOA Kuopio Food Festivaaleilla!

Pohjoismaiden suurimmat Food Festivaalit järjestetään Tanskan Aarhusin kaupungissa 1.-3.9.2017. Matka on osa ProAgrian RuokaSavo ja Premium – kehityshanketta.

Lue lisää:

Food Festivaalit 2017 - tapahtumasivut

Tapahtumakaupunki Aarhusin kaupunkiopas suomeksi

European Region of Gastronomy – kehityshanke

RuokaSavo – hanke

Lisätietoja:

Ilona Sares

p. 043 8251216

ProAgria Pohjois-Savo
ilona.sares@maajakotitalousnaiset.fi

Toimittaja:

Marjoannika Nyman

YTM, Contents & Communication

Aarhus, Denmark | Katoni