Onnistumme yhdessä KasvuOpenissa

2 min lukuaika

Uutinen

Anne Heikintalo (oik.), Jukka-Pekka Keronen ja Anniina luotonen ovat KasvuOpenissa sparraamassa yrityksiä.

KasvuOpenista on kehityshaluisilla yrityksillä hyviä kokemuksia. Tänä vuonna Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulle valittiin 30 yritystä. Näistä valituista yrityksistä peräti kahdeksan on ProAgrian yhteistyökumppaneita. Lisäksi ProAgrian asiantuntijat vaikuttavat KasvuOpenissa mylläreinä, joilta yrittäjät saavat kiitoratapäivillä tukea yrityksensä liiketoiminnan kehittämiseen ja toiminnan suunnitteluun. Mylläreinä toimivat Anne Heikintalo ja Anniina Luotonen ProAgria Länsi-Suomesta ja Jukka-Pekka Keronen ProAgria Etelä-Savosta. 

– Myllärit ovat kokeneita yritysmaailman asiantuntijoita, jotka sparraavat KasvuOpenissa yrityksiä esimerkiksi kasvussa, kansainvälistymisessä, myynnissä ja markkinoinnissa tai strategiassa, kertoo yrityspalveluiden palvelupäällikkö Satu Nurmi ProAgria Etelä-Suomesta ja jatkaa, – Keskeistä on mylläreiden innostus olla mukana kasvun ja kehityksen askelissa, vahva toimialaosaaminen sekä ymmärrys liiketoiminnan kehittämisestä ja erilaisista rahoitusvaihtoehdoista. 

Mukana kehittyviä ja kasvuhaluisia yrityksiä 

KasvuOpenin Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolkuun valituista yrityksistä ProAgria on tukenut kahdeksan yrityksen kehitystä. Arctic Smart Village Oy Rovaniemeltä, Janakkalan Piensiemen Oy Turengista, Koskelan Taimitarha Oulaisilta, Mattilan Marjatila Huittisista, Metsälinkki Oy Porista, Nordic Herbs Oy Eurasta, Puusepänliike Tuulipuu Humppilasta ja Ravintorengas Oy Siikaisista ovat tehneet ProAgrian kanssa yhteistyötä. Kaikkia näitä yrityksiä yhdistää halu kasvaa ja kehittyä. 

ProAgrian asiantuntijat ovat olleet yritysten tukena sparraajina. Yrityksille on tehty muun muassa rahoitushakemuksia, investointien suunnittelua, liiketoimintasuunnittelua ja kilpailukyvyn vahvistamista. Monilla yhteistyö on alkanut jo yrityksen perustamisesta lähtien.

KasvuOpenissa jokaisen yrityksen kasvutavoitteet lähtevät omista lähtökohdista, oli sitten tavoitteena uuden tuotteen lanseeraus, liikevaihdon kasvattaminen, henkilöstön lisääminen tai kansainväliset markkinat. KasvuOpen tarjoaa yritykselle ponnahduslaudan kehittyä. Myös verkostoituminen alan muiden osaajien kanssa on keskeinen osa KasvuOpenia. 

Pitkäaikaisia kumppanuuksia

Yksi valituista yrityksistä on Älykylä-konseptiin perustuvan ASV Arctic Smart Village Oy. Konsepti tarjoaa uudenlaisen asumisen mallin ihmisille ja sitä kautta elinvoimaa maaseudulle. Sparraajana ja yrityksen kehittämisen tukena liiketoimintaidean alusta asti on toiminut ProAgria Lapin silloinen yritysasiantuntija ja nykyinen toimitusjohtaja Johannes Vallivaara

Lisätietoja

Satu Nurmi, palvelupäällikkö, yrityspalvelut, 0400 995 585, satu.nurmi@proagria.fi 

Pekka Häkkinen, palvelupäällikkö, yrityspalvelut, 0400 381 432, pekka.häkkinen@proagria.fi