MTK:n ja ProAgrian tiivis yhteistyö jatkuu – viljelijä, ota ajoissa yhteyttä tuttuun asiantuntijaan

2 min lukuaika

Kasvintuotanto· Talous· Uutinen

MTK:n ja ProAgrian viimevuotinen yhteistyö uuden EU:n ohjelmakauden tukimuutosten keskellä sai paljon kiitosta ja viljelijät olivat ajoissa liikkeellä. Tiivis yhteistyö jatkuu myös 2024, jotta uusin tieto tukien mahdollisuuksista saadaan viljelijöiden tulevaisuuden suunnittelun tueksi.

Kaksi viljelijää seisovat viljapellolla

– Viime vuoden yhteistyöllä saimme hyvin tukiin liittyvää osaamista viljelijöille tueksi uusien tukien hakemiseen ja myös peltovalvontoihin, kertoo Suvi Anttila ProAgriasta. 

Tärkeintä on aloittaa ajoissa ja varata tutulta asiantuntijalta aikaa viljelysuunnitteluun ja vaihtoehtojen simulointiin. Jos tuttua asiantuntijaa ei ole, lisätietoja löytyy ProAgrian ja MTK:n verkkosivuilta.

- Tukia on haettavissa ympäri vuoden, paitsi päätukia, joiden haku keskittyy kevääseen. Investointitukia on haettavissa edelleen tietyissä hetkissä. Ajoissa kannattaa olla liikkeellä sekä tukiasioissa että investointikeskusteluissa rahoittajien kanssa. Isoja investointeja ei tehdä hetkessä. Merkittävää on myös se, että tukia osataan hakea myös muuhun yritystoimintaan, sanoo kehityspäällikkö Juha Sohlo ProAgria Keskusten Liitosta.

Osaaminen varmistetaan tekijöiden koulutuksella

Yhteistyössä on syntynyt myös asiantuntijoiden ja avustajien osaamisen kehittämiseen tukihakutentti, jonka sai paljon kiitosta ProAgrian tukiasiantuntijoilta ja MTK:n tukiavustajilta. Hyväksytystä verkkotentin suorituksesta saa sähköisen osaamismerkin, joka kertoo vahvasta osaamisesta ja asiantuntemuksesta tukiasioissa.

- Yhteisen EU-tukiosaaja -tentin suorittaneet asiantuntijat saivat merkin käyttöönsä ja se näkyikin jo netissä ja somessa. Tänä vuonnakin asiantuntijat ja avustajat voivat suorittaa päivitetyn tentin, sanoo Ari Enroth ProAgria Keskusten Liitosta.

Lisätietoja

MTK

jäsenviestintäpäällikkö Klaus Hartikainen, puhelin 040 169 2060, klaus.hartikainen@mtk.fi

ProAgria

kehityspäällikkö Juha Sohlo, puhelin 0400 585 506, juha.sohlo@proagria.fi

johtava asiantuntija Ari Enroth, puhelin 040 700 9131, ari.enroth@proagria.fi

Ota ajoissa yhteyttä tuttuun asiantuntijaan

Löydät asiantuntijoidemme yhteystiedot asiantuntijahausta. 

Tukihakuosaajat

Haluatko, että asiantuntijamme ottaa yhteyttä?

Jätä alla yhteydenottopyyntö.