MTK ja ProAgria tiiviiseen yhteistyöhön, EU-ohjelmakausi vaihtuu – viljelijä, ota ajoissa yhteyttä tuttuun asiantuntijaan

2 min lukuaika

Uutinen

MTK ja ProAgria tekevät tänä keväänä tiivistä yhteistyötä, jotta EU:n ohjelmakauteen liittyvä asiantuntemus saadaan viljelijöiden tulevaisuuden suunnittelun tueksi.

Kaksi viljelijää seisovat viljapellolla

– Tarjoamme yhdessä viljelijöille osaamista, jolla kokonaisuudesta saadaan paras hyöty. Koska tukijärjestelmä ja -ehdot muuttuvat merkittävästi, haluamme varmistaa mahdollisimman monen viljelijän saavan ajoissa tarvitsemansa tiedon muutoksista ja tuen valitakseen kokonaisuudesta tilansa näkökulmasta tarkoituksenmukaisimmat toimenpiteet, sanoo tutkimuspäällikkö Juha Lappalainen MTK:sta.

Tärkeintä on aloittaa ajoissa ja varata tutulta asiantuntijalta aikaa viljelysuunnitteluun ja vaihtoehtojen simulointiin. Jos tuttua asiantuntijaa ei ole, lisätietoja löytyy ProAgrian verkkosivuilta sekä lisätietoja on myöhemmin saatavilla myös MTK:n verkkosivuilta.

- Tukia on haettavissa ympäri vuoden paitsi päätukia, joiden haku keskittyy kevääseen. Investointitukia on haettavissa edelleen tietyissä hetkissä. Ajoissa kannattaa olla liikkeellä niin tukiasioissa kuin investointikeskusteluissa rahoittajien kanssa. Merkittävää on myös se, että tukia osataan hakea myös muuhun yritystoimintaan, sanoo kehityspäällikkö Juha Sohlo ProAgria Keskusten Liitosta.

Kuva, joka sisältää kohteen karttaKuvaus luotu automaattisesti

Osaaminen varmistetaan tekijöiden koulutuksella

Yhteistyössä on syntynyt myös asiantuntijoiden ja avustajien osaamisen kehittämiseen tukihakutentti, jonka ProAgrian tukiasiantuntijat ja MTK:n tukiavustajat voivat suorittaa kätevästi verkkovalmennusalustalla. Hyväksytystä suorituksesta saa sähköisen osaamismerkin, joka kertoo vahvasta osaamisesta ja asiantuntemuksesta tukiasioissa.

Lisätietoja

MTK

tutkimuspäällikkö Juha Lappalainen, puhelin 040 546 6675, juha.lappalainen@mtk.fi

jäsenviestintäpäällikkö Klaus Hartikainen, puhelin 040 169 2060, klaus.hartikainen@mtk.fi

ProAgria

kehityspäällikkö Juha Sohlo, puhelin 0400 585 506, juha.sohlo@proagria.fi

viestintäpäällikkö Sanna Lindén (vko 9 alkaen), puhelin 044 431 4193, sanna.linden@proagria.fi

Verkkosivut

MTK ja ProAgria, https://www.mtk.fi/-/tukihakuo... ja https://proagria.fi/tukihakuosaaja

Verkkovalmennusalusta https://verkkovalmennus.proagria.fi/login/

Ruokavirasto

Ruokaviraston tukihakuoppaat ja -ohjeet: https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/hakuoppaat-ja-ohjeet-viljelijoille/

Ruokaviraston CAP27-aineistot ja koulutuslinkit neuvojille: https://www.ruokavirasto.fi/cap27-aineistot-neuvojille/

Ruokaviraston viljelijäuutiskirje 31.1.2023: https://uutiskirje.ruokavirasto.fi/archive/show/5319134

Ota yhteyttä meihin!