Maatalouskonemessut tukee tiedolla maatalousyrittäjiä

2 min lukuaika

Uutinen

Helsingin MaatalousKonemessujen teemat on julkaistu

Konemessut2020nettisivuartikkeli 002

MaatalousKonemessujen ohjelman pääteemana on Maatalous- ja maaseutuyrittäjien tulot nousuun. Elinkeinoelämän muutoksista, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja uusista tutkimuksista kertovat messuilla huippuasiantuntijat. Tänä vuonna on myös erityisen paljon viljelijöiden kokemuspohjaisia puheenvuoroja. MaatalousKonemessut järjestetään 5. – 7.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Ohjelma jakautuu kolmeen aihekokonaisuuteen, jotka ovat peltoviljely, kotieläintuotanto ja bisnes. Jokaisessa aihealueessa näkyy vahvasti talous- ja markkinointinäkökulma, uusien teknologioiden vaikutukset, ympäristöasiat ja turvallisuus. MaatalousKonemessuilta maatalousyrittäjät saavat tärkeää ja arvokasta tietoa oman työnsä ja yrittäjyyden tueksi.

”Vastuullinen tuotanto ja viljely, eläinten terveys, elinkeinoelämän tukeminen, uudet liiketoimintamahdollisuudet, erilaiset energiaratkaisut, sadonmittaukset, täsmäviljely, riskien hallinta kemikaalittomassa maataloudessa, riskienhallinta kokonaisuutena ja markkina-asiat ovat aiheita, joista maatalousyrittäjien on tärkeätä tietää. Nämä kaikki ovat esillä ohjelmassamme yrittäjien onnistumisien kautta”, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta. ”Syksyllä kuullaan myös koronakriisin vaikutuksista maatalouteen ja siitä opituista asioista.”

Anttila on erittäin tyytyväinen ohjelmaan ja yhteistyöhön eri toimijoiden kesken. ”On ollut hienoa rakentaa näin upeaa ohjelmaa ja olen iloinen, että yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tällä alalla niin saumatonta ja rikastuttavaa. Koko ohjelma julkaistaan syyskuussa.”

ProAgria on koonnut ohjelman yhteistyössä Messukeskuksen ja seuraavien toimijoiden kanssa: 4dBarn, Faba osk, Laidunyhdistys, Lantmännen Oy, (Nurmipalkinto), Maa- ja metsätalousministeriö, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Maanmittauslaitos, Maaseutuverkosto, Maitoyrittäjät ry, Mela (Turvallinen maatila -palkinto), Mtech Oy, Pihvikarjaliitto, Pölyhyöty-hanke, Ruokavirasto, Suomen Sikayrittäjät ry, Svenska Lantbrukssällskapens förbund SLF, Vaasan Oy (Tuottajalle kiitos -stipendi) ja Suomen Messusäätiö (Agri-Inno-palkinto).

Helsingin MaatalousKonemessut toista kertaa Messukeskuksessa

Suomen suurin maatalousalan sisätapahtuma Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään 5.–7.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa vieraili viime vuonna 16 800 maa- ja metsätalousalan ammattilaista sekä ulkoalueiden hoidon ja urakoinnin koneista ja laitteista kiinnostunutta ammattilaista. Näytteilleasettajia oli yli 350. Tänä vuonna tapahtuma laajenee ja se järjestetään viidessä Messukeskuksen hallissa.
Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus.
www.maatalouskonemessut.fi
#maatalouskonemessut2020

Lisätietoja:
konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmasta markkinointi- ja viestintäpäällikkö Suvi Anttila, ProAgria Keskusten Liitto, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi

Kuvia edellisiltä messuilta: http://mediabank.messukeskus.com

Messukeskus valmistelee aktiivisesti turvallisen tapahtumakauden avaamista. Lue lisää.