MaatalousKonemessut Helsingissä - ProAgrialta kannattavia ratkaisuja ja varautumista tulevalle vuodelle

2 min lukuaika

Uutinen

Syksyn suuret MaatalousKonemessut järjestetään 13.–15.10. Helsingin Messukeskuksessa. ProAgria toimii MaatalousKonemessujen yhteistyökumppanina.

PA osasto Farmari 2

ProAgria tuottaa messujen ammattiohjelman yhdessä alan tärkeiden toimijoiden kanssa ja on mukana messuilla yhteisellä osastolla Faban, Minun maatilani -ohjelmistojen sekä Biocoden kanssa.

Messuosastolla pureudutaan ajankohtaisiin ja ammattilaisia tällä hetkellä mietityttäviin teemoihin.

- Talous ja kannattavuus ja etenkin tämän päivän tuotantokustannukset ja erilaisten vaihtoehtojen simulointi kiinnostaa tuottajia. Huoltovarmuus ja kustannustehokkuus kaikilla tuotannon osa-alueilla puhututtaa ja energian ja tuotantopanosten hintojen nousuihin kaivataan helpotusta, kertoo markkinointipäällikkö Inkeri Hennola ProAgria Keskusten Liitosta.

Hiilensidontaan liittyvät asiat sekä nykyisten resurssien, esimerkiksi peltojen hyötykäyttö yhä tehokkaammin kiinnostaa. Messuilla on esillä uutuus, joka auttaa ottamaan paremman hyödyn irti pelloista.

- Ilmastoviisas viljely kiinnostaa tuottajia, sillä se parantaa myös toiminnan kannattavuutta ja tuottavuutta. Nyt kannattaa panostaa tuottaviin peltoihin, joista on mahdollista saada hyvä sato. Meillä on työvälineitä avuksi tähän. Messuilla meillä on esillä uutuus pellon hiilivarannon muutoslaskentaan, jolla päästään käsiksi pellon kasvukuntoon ja ilmastokestävyyteen, Hennola jatkaa.

Esillä osastolla ovat myös maaseutukiinteistöjen ostaminen ja myyminen.

- ProAgria Kiinteistövälitys Oy LKV tarjoaa palveluita peltojen ja muiden maaseutukiinteistöjen ostoon ja myyntiin. Asiantuntijoillamme on hallussa ala ja sen erityispiirteet, tätä asiakkaat ovat kiitelleet, Hennola kertoo.

Ammattiohjelmaa ja palkinnonjakoja

Kaiken kaikkiaan tulevaan vuoteen varautuminen on monen alan ammattilaisen mielessä. Varautumiseen liittyviä teemoja on nostettu mukaan myös tapahtuman monipuoliseen ammattiohjelmaan.

- Ohjelma on koottu tämän hetken ja tulevaisuuden päivänpolttavista aiheista yhdessä alan merkittävimpien toimijoiden kanssa. Luvassa on mm. paneeleita ja puheenvuoroja ruokaturvaan, tulevaisuuden energiaratkaisuihin ja datan käyttöön maataloudessa liittyen. Ohjelmassa on joka päivä asiaa SmartFarming-teemalla sekä viljelijöitä puhututtavaa asiaa CAP 27:sta. Tapahtuman Innovaatiotorilla on esillä mielenkiintoisia uutuuksia. Luvassa on myös palkinnonjakoja, kertoo MaatalousKonemessujen ohjelmakoordinaatiosta vastaava yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta.

MaatalousKonemessut järjestetään to-la 13.–15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma avoinna to-pe klo 9–17 ja la klo 9–16. Messuilla esitellään laajasti nurmi-, vilja- ja karjatalouden koneita ja laitteita. Esillä ovat myös eläinten ruokinta, karjatalouden tuotantopanokset ja rakentaminen, kasvinviljelyn tuotantopanokset ja viljelykauppa, ulkoalueisen hoidon ja urakoinnin koneet ja laitteet sekä metsätalouden koneet, laitteet ja palvelut. Yrityksiä on tulossa messuille yli 400. Tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018 ja silloin lähes 17 000 alan ammattilaista vieraili tapahtumassa. 

Helsingin Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus.