Maaseutukiinteistöjen kauppapaikka maaseutukiinteistot.fi avautui

2 min lukuaika

Uutinen

ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV keskittyy maaseutukiinteistöjen välitykseen.

Maaseutukiinteistöjen kauppapaikka maaseutukiinteistot.fi avautui

Maaseutukiinteistöjen kauppapaikka maaseutukiinteistot.fi avautui

MAASEUDUN KIINTEISTÖJEN OMISTAJANVAIHDOKSET KASVAVAT ALUEELLISESTI – PELLOT, METSÄT JA KOKONAISET TILAT VAIHTAVAT YHÄ USEAMMIN OMISTAJAA

Kiinnostus maaseudun kiinteistöjä kohtaan on selkeässä kasvussa viiden tulevan vuoden aikana. Kiinnostus kuitenkin vaihtelee paljon alueellisesti arvioivat maaseudun kiinteistöjen omistajat ja ProAgrian asiantuntijat. Ostohalukkuutta on peltoihin ja metsiin toiminnan laajentamiseksi. Erityisesti halutaan ostaa vuokramaat omaan omistukseen.

Myyntihalukkuutta on vielä selvästi vähemmän. Ensisijaisesti siirretään kokonaiset tilat perheen sisällä seuraavalle sukupolvelle. Näköpiirissä on kuitenkin, että peltojen ja kokonaisten maatilojen myynti lisääntyy. Tähän on vaikuttanut muun muassa alan kannattavuuden heikentyminen. Pienempiä tiloja myydään jo perhepiirin ulkopuolisille ja niille on kysyntää. Lisäksi on herännyt kiinnostus muuttaa maalle.

- Asiantuntijoidemme mukaan myyntiin on tulossa peltojen lisäksi yhä isompia tiloja. Ostohalukkuutta on, jos rahoitus saadaan järjestymään. Ostohalukkuutta on erityisesti kasvavilla ja kehittyvillä tiloilla, tiivistää kiinteistömarkkinoiden tilannetta ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV:n toimitusjohtaja Markku Koivisto.

ProAgrian kyselyyn maaseutukiinteistöjen omistusmuutoksiin vastasi 332 maaseutukiinteistöjen omistajaa koko Suomessa. Tuotantosuunniltaan tilat olivat pääasiassa kasvi-, maidontuotanto- ja lihatiloja sekä tiloja, joilla on myös muuta yritystoimintaa. Näkemyksensä antoi myös ProAgrian 41 kiinteistöjen ostoa ja myyntiä läheltä seuraavaa asiantuntijaa.

Uusi toimija markkinoille

Asiakkaiden toiveista ja tarpeista on perustettu ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV, joka keskittyy maaseutukiinteistöjen välitykseen. ProAgria Kiinteistönvälitys Oy:n välittäjillä on alan ammattiosaaminen, paljon kontakteja ja kokemusta. – Pystymme tuomaan maaseutukiinteistöjen välitykseen oman panoksemme ja osaamisemme. Toimimme koko maassa ja välittäjiemme määrä on kasvussa. Kiinnostus käynnistynyttä toimintaamme kohtaa on ollut hyvää ja tätä on meiltä toivottu, kertoo Koivisto ja jatkaa, - Uskon että lisämaan ostoon halutaan näkemystä henkilöiltä, joilla on kokemusta ja tietoa.

ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV avaa 8.3.2022 nettisivustonsa osoitteessa maaseutukiinteistot.fi, jossa on ensimmäisiä kohteita myynnissä. Palvelu on saatavissa myös ruotsinkielellä.

Lisätietoja

ProAgrian Kiinteistönvälitys Oy LKV toimitusjohtaja Markku Koivisto, puhelin 040 709 2451, markku.koivisto@proagria.fi
ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV hallituksen puheenjohtaja Sami Iltanen, puhelin 040 835 2455, sami.iltanen@proagria.fi
ProAgria Keskusten Liitto, toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko, puhelin 040 508 1393 , harri.makivuokko@proagria.fi

ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV

Me olemme ProAgria Kiinteistövälitys Oy LKV. Työskentelemme ja keskitymme palvelemaan kiinteistönvälitykseen liittyvissä asioissa. Toimimme koko Suomessa. Kohteisiimme voi tutustua osoitteessa www.maaseutukiinteistot.fi.
Kun tarvitaan asiantuntevaa ja reilua kiinteistönvälitystä maaseudun kiinteistöjen ostoon tai myyntiin, kannattaa kääntyä puolemme. Tiedämme, miten toimia ja mitä tehdä. Meillä on paljon kontakteja ja kokemusta. Lisäksi meillä on maatilan myyntiin liittyvää erikoisosaamista. Kaiken maaseutukiinteistön ostoon ja myyntiin tarvittavat asiat saa kauttamme.
Luotettava kumppani on juuri sitä, mitä jokainen haluaa rinnallensa kiinteistökauppoja tehdessään. Olemme kiinteistön välityksen ammattilaisia ja osaamme myös maatalouden ja maaseudun asiat, mikä tekee meistä uniikin kumppanin.