Latvian maa- ja metsätalousministeri on kiinnostunut eteläpohjalaisesta ruokaketjusta

1 min lukuaika

Hankkeet· Maa- ja kotitalousnaiset· Uutinen

ProAgria Etelä-Pohjanmaan Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset isännöivät tänään Latvian maa- ja metsätalousministeri Dizis Šmitsin ja suomalaiskollegansa Antti Kurvisen tapaamista Seinäjoella. Ministerit kävivät ProAgrian tiloissa kahdenkeskisen neuvottelun iltapäivällä. Sen jälkeen matka jatkui Koskenojan maitotilalle Kurikan Jalasjärvelle.

Latvian mmministeri ja Kurvinenx
Liisa Vuorela Koskenojan maitotilalta tekee vahvaa kuluttajatyötä. Maitotilan arkea esiteltiin tilalla tänään Latvian maa- ja metsätalousministeri Dizis Šmitsinille ja Antti Kurviselle.

Vierailun aikana latvialaiset tutustuvat monipuolisesti maakunnan elintarvikealan osaamiseen.

- Latvialaiset tutustuvat muutaman päivän Etelä-Pohjanmaan vierailun aikana maakuntamme ruokaketjuun ja siihen, kuinka hyödynnämme ruokamaakunnan vahvuuksia muun muassa julkisissa hankinnoissa. Etelä-Pohjanmaalla tehdään myös vahvaa kuluttajatyötä sen parissa, mikä on ruoan matka pellolta pöytään. Se tukee kotimaista ruoantuotantoa ja ruoankulutusta, kehittämisasiantuntija Terhi Välisalo ProAgria Etelä Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisista toteaa.

- Maakunnassa saadaan olla ylpeitä meidän ruokaketjusta, meidän mallia
kelpaa esitellä myös muulle maailmalle, kommentoi ProAgria
Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Henri Honkala.

- Toive vierailusta tuli latvialaisilta, kun tapasimme Cities2030-hankkeen kansainvälisessä kumppanitapahtumassa aiemmin tänä vuonna. Ministeri Šmits on aloittanut ministerinä viime syksynä ja toivonut pääsevänsä tutustumismatkalle juuri Suomeen. Latvialaisia kiinnostavat erityisesti julkiset elintarvikehankinnat – esimerkiksi lähiruoan painottaminen ja sen aluetaloudelliset vaikutukset, ravitsemus hankintakriteerinä – ja kouluruokailun kehittäminen, Cities-hankkeen projektipäällikkö Elina Koivisto Into Seinäjoesta kertoo.


Vierailuohjelmaan kuuluu yrityskäyntien lisäksi suomalaiseen ruokaosaamiseen sekä lasten ja nuorten ravitsemukseen liittyvä pienoisseminaari. Vieraat pääsevät myös tutustumaan suomalaiseen ylpeyteen, monipuoliseen ja ilmaiseen koululounaaseen.