KPI-Avain

2 min lukuaika

Maidontuotanto· Uutinen

Seuraa maitotilasi tuloksia ja tavoitteita havainnollisella KPI-Avaimen mittaristolla.

Kpi artikkelikuva

Valio Oy, ProAgria, Faba ja Mtech Oy ovat kehittäneet valiolaisille maitotiloille ainutkertaisen menestymisen konseptin, jonka kiteytymä on KPI-Avain. Se on havainnollinen mittaristo ja ohjausnäkymä, jonka avulla valiolainen maitotila voi kiriä itsensä parempiin tuloksiin ja johtaa kokonaisuutta. KPI-Avain avautui kaikille valiolaisille maitotilayrittäjille syksyllä 2017.

Kehitä maitotilasi kannattavuutta

Mittaristo näyttää ajantasaisesti, miten tulokset kehittyvät ja saavutetaanko niitä. Ohjausnäkymään voi valita 17 vaihtoehdosta itselleen kuusi tärkeintä mittaria, joita haluaa seurata. Mittaristoa on helppo käyttää myös älypuhelimella. Tiedot mittaristoon tulevat Valion ja neuvonnan tietokannoista.

Mittaristoa käytetään Minun Maatilani -ohjelmiston tai Valion Valman -kautta. Voit myös käyttää KPI-Avainta suoraan omalta älypuhelimeltasi osoitteessa: https://proagria.mloy.fi/KPIavain/. Tallentamalla tunnukset ja luomalla pikakuvakkeen puhelimesi näyttöön, pääset KPI-Avaimeen helposti yhdellä napautuksella. Ohjevideon pikakuvakkeen luomiseen löydät täältä. Kirjautumisessa käytetään Minun maatilani -tunnuksia. Jos olet unohtanut omat Minun maatilani (Ammu) tunnukset, saat tilattua ne osoitteesta tuki@mtech.fi tai puhelimella 09 8566 5959.

Mittaristo näyttää ajantasaisesti, miten tulokset kehittyvät ja saavutetaanko niitä. Se antaa maitotilalle myös ylivoimaisen kilpailuedun eli omien tulosten vertailun muihin maitotiloihin, mitä ei saa muualta. Mittaustulosten parantaminen vaatii tekemistä ja asioiden toimeenpanoa. ProAgrian asiantuntijat auttavat sinua hyödyntämään KPI-Avainta maitotilasi kehittämisessä. Ruokinnan ja tuotannon ohjaus palveluilla saat hyviä tuloksia ja KPI-Avaimen mittarit vihreälle.

Lean-johtamisella jatkuvaa parantamista

Tavoitteiden ja mittaritulosten purku käytäntöjä muuttavaksi tekemiseksi on KPI-Avaimen ydin. Toteutussuunnitelmassa määritetään vastuut, aikataulut ja seurataan tuloksia päivittäin ja vähintään viikoittain. Yhtenä apuvälineenä on taulupalaverit, joilla tekeminen avataan kaikille työntekijöille ja myös nähdään tavoitteiden toteutuminen ja onko tekeminen tuottanut oikeaa tulosta.

KPI-Avain on Valio Oy:n, ProAgrian, Faba osk:n ja Mtech Digital Solutions Oy:n yhdessä kehittämä maitotilojen menestymisen konsepti.

Miten oottaa kaikki hyöty irti KPI-Avaimesta? Ota yhteyttä asiantuntijaamme tai jätä yhteydenottopyyntö.