Korona-avustus seurantaloja ylläpitäville yhteisöille

1 min lukuaika

Uutinen

Hakuaika 23.8.-23.9.2021

Korona-avustus seurantaloja ylläpitäville yhteisöille

Korona-avustus seurantaloja ylläpitäville yhteisöille: hakuaika 23.8.-23.9.2021

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitävien yhteisöjen ja säätiöiden tukemiseen koronapandemian aiheuttamassa tilanteessa. Avustus on haettavissa 23.9.2021 asti. Avustusta haetaan ministeriön asiointipalvelussa. Älä jätä hakemuksen tekoa viimeiseen hakupäivään, jotta sähköinen hakujärjestelmä ei ylikuormittuisi.

Avustusta voidaan käyttää rakennusten ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin, joita ovat mm. sähkö-, lämmitys- ja vesimaksut, tietoliikennemaksut, vakuutukset, kiinteistöverot, kiinteistöhuollon maksut ja palkkamenot, välttämättömät huoltokorjaukset sekä mahdolliset muut rakennuksen käyttökunnossa pitämiseen liittyvät menot.

Avustusta ei voida käyttää hallintohenkilökunnan tai toiminnan vetäjien palkkoihin, muihin toimintamenoihin, lainanhoitokuluihin tai lainan lyhennyksiin. Avustuksella ei voida myöskään kattaa varsinaisten korjausinvestointien tai peruskorjaamisen kustannuksia.

Ohjeet ja linkki asiointipalveluun: https://minedu.fi/-/korona-avustus-seurantaloja-yllapitaville-yhteisoille

Lue tarkkaan hakuohjeet ja varmista, että mukana ovat kaikki pakolliset liitteet, jotka on nimetty hakuilmoituksessa (Avustusta koskeva lisäliite, vahvistettuun tilinpäätökseen sisältyvä tuloslaskelma ja tase vuodelta 2020 sekä toimintakertomus vuodelta 2020).

Korona-avustus on tarkoitettu seurantalojen ylläpitokuluihin ja se haetaan ministeriön asiointipalvelussa. (Seurantalojen korjausavustuksen haku aukeaa 1.9. ja on haettavissa 30.9. asti Kotiseutuliiton hakujärjestelmässä.)

Lisätietoja:

Opetus- ja kulttuuriministeriö, asiantuntija Sanna Käyhkö
puh. 029 5330 111 (ma-pe klo 9-11)/ sanna.kayhko(at)minedu.fi

Suomen Kotiseutuliitto, hankesihteeri-tiedottaja Kalle Nikander
puh. 046 567 3997 (24.8. alkaen ma-pe klo 13-15) / kalle.nikander(at)kotiseutuliitto.fi