KoneAgria 2021 tarjoaa huippuohjelmaa

3 min lukuaika

Uutinen

KoneAgria 2021 vahvistaa osaamista, tuo esille parhaita käytäntöjä maatalouden kannattavuuden parantamiseen ja kurkistaa tulevaisuuteen.

Koneagria 0

KoneAgria 2021 vahvistaa osaamista, tuo esille parhaita käytäntöjä maatalouden kannattavuuden parantamiseen ja kurkistaa tulevaisuuteen. KoneAgrian ohjelma on huikean hieno ja sisältää paljon hyödyllistä tietoa maa- ja metsätalousammattilaisille. KoneAgria 2021 järjestetään 14. – 16.10.2021 Tampereella. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa.

KoneAgrian ohjelmasisällöstä vastaa ja sen kokoaa ProAgria yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Tapahtuman ohjelmaa rakentaa monipuolisesti maa- ja metsätalousalaa edustava asiantuntijaverkosto, johon kuuluvat Biocode, Bisnes+, BSAG, Faba, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätalousministeriö, Maaseutuverkosto, Maitoyrittäjät, Mela, Messukeskus, Mtech, Luke, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Ruokavirasto, TTS, Sikayrittäjät, Vaasan Oy, Vihreä kasvu –työryhmä ja VLP-Palvelut. Yhdessä on tehty ohjelma, joka tuo selkeästi lisäarvoa alan ammattilaisille.

”KoneAgrian päivät on teemoitettu ja jokaisena päivänä on teemaan liittyvä keskustelu. Ajankohtaiset aiheet nousevat ohjelmassa päivittäin. Ohjelma on rakennettu niin, että viljelijät löytävät sieltä paljon kannattavuutta ja osaamista vahvistavaa sisältöä ja kollegoiden käytännön kokemuksia. Esillä ovat muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely eli Smart Farming ja voimakkaasti kaikkeen vaikuttava Euroopan yhteisön yhteinen maatalouspolitiikka CAP”, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta. ”Olemme yhdessä tehneet huikean ohjelman ja sitä kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan.”

Tulevaisuus, talous ja kannattavuus

Avajaispäivän torstain 14.10. paneelissa keskustellaan tulevaisuudesta, ilmastonmuutoksen hillinnästä sekä vastuullisesta ja taloudellisesta tuottamisesta. CAP-uudistus on esillä messuilla joka päivä ja ohjelma peilaa tulevaisuuden näkymiä viljelijän näkökulmasta. Luonnonmonimuotoisuudesta kuullaan konkreettisia tekoja, joita asiantuntijat ja viljelijät ovat tehneet yhdessä. Peltorakenteen kehitysohjelmaa avataan maatalousammattilaisia kiinnostavalla tavalla.

Kotieläimet ja osaamisen kehittäminen

Perjantain 15.10. teemaan nousevat kotieläimet, nurmi ja laiduntaminen. Ohjelmassa on esillä eläinten hyvinvointi, riskienhallinta ja tautitilanne erityisesti tuottavuuden näkökulmasta ja myös automaation kautta. Viljelijät ja asiantuntijat puhuvat laiduntamisen hyviksi havaituista toimintatavoista, monimuotoisuudesta ja taloudellisuudesta. Hiiliviljely, monimuotoisuus sekä taloudellisuus ja tuotantokustannukset tulevat esille nurmiin liittyvässä ohjelmassa. Aiheeseen liittyy vahvasti myös kotimaisen valkuaisen tuotanto. Aihetta käsitellään sekä säilörehun että muiden valkuaiskasvien, kuten rypsin, viljelyn näkökulmasta. Erilaiset näkökulmat tuovat esille monenlaisia ratkaisuja vastuullisuuden ja taloudellisuuden näkökulmasta.

Viljely ja osaamisen kehittäminen

Lauantaina 16.10. ohjelmassa tuodaan esille erityisesti kasvintuotantoa ja viljelyä. Tällöin kuullaan muun muassa vienti- ja viljamarkkinoinnista. Paneelissa keskustellaan älykkäästä viljelystä (Smart Farming) ja digitaalisuudesta konkreettisesti. Esillä on nykypäivän satokartoitus ja älyviljely, älykkäät ratkaisut sekä tulevaisuuden näkymät. Tarjolla on ilmastoviisautta maailmalta ja työhyvinvoinnin asiaa. Nuoret viljelijät kokoontuvat messuille ja esille tuodaan erityisesti heitä kiinnostavasti talouden hallintaa ja strategioita.

Palkintoja, tietoiskuja ja jatkoaika

Yrityksille on varattu tietoiskuaikoja jokaiselle päivälle. Metsämme-messut on nyt osa KoneAgriaa ja sen ohjelmaa on päivittäin Metsälehti-lavalla. Ohjelman tuottavat muun muassa Metsäyhdistykset, Suomen metsäkeskus, MTK metsälinja ja Metsälehti.

Messujen yhteydessä jaetaan useita palkintoja muun muassa Suomen Messusäätiön AgriInno, Vuoden sikateko, Vuoden nurmipalkinto ja Vuoden Maajussi.

KoneAgriassa verkostoituminen on mahdollista erityisesti jatkoajalla torstaina 14.10. klo 17-19. Tuolloin osastot ovat avoinna ja tarjoavat erityisohjelmaa.

KoneAgria odottaa innolla syksyn kohtaamisia

KoneAgria on todennäköisesti ensimmäinen suuri maa- ja metsätalouden sekä urakoinnin ammattitapahtuma, joka järjestetään tiukkojen poikkeuksellisten aikojen jälkeen. Rokotusten edistyttyä paluu normaaliin on taas mahdollista. KoneAgriasta on tulossa historiansa kattavin näyttely. Mukaan on myös lähtenyt ennätysmäärä alan toimijoita ja järjestöjä. Yrityslistat on julkaistu verkkosivulla.

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. KoneAgria järjestetään parittomina vuosina. Parillisina vuosina on vuorossa Helsingin MaatalousKonemessut, joka järjestetään 13. – 15.10.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

www.koneagria.fi
#koneagria2021
Instagram ja twitter: @koneagria
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria
FB event: https://www.facebook.com/events/402562591083190

Lisätietoja:

ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja Henri Honkala, puh. 040 8277 100, henri.honkala@proagria.fi

Suomen Messut, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com

ProAgria Keskusten Liitto, markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi

Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com