Koivutukista puukengäksi

2 min lukuaika

Referenssit

Myrskyläläinen Talla on Suomen ainoa puukenkätehdas. ProAgrian yrityspalveluiden asiantuntija Auli Teppinen on kulkenut Tallan rinnalla 90-luvun puolivälistä lähtien.

ESU yrityscase Talla
Talla puukengät

Myrskyläläinen Talla on Suomen ainoa puukenkätehdas. Sen historia ulottuu 1950-luvulle asti. Nykyiset omistajat Erja Räty ja Hannu Salminen ovat valmistaneet kenkiä vuodesta 1986 alkaen. Työntekijämäärä on vaihdellut yhdestä kuuteen henkilöä. ProAgrian yrityspalveluiden asiantuntija Auli Teppinen on kulkenut Tallan rinnalla 90-luvun puolivälistä lähtien.

- Olemme tehneet useita investointeja: on rakennettu lämpökeskus, modernisoitu kopiojyrsintä ja puukengän hiontakonetta. Muitakin investointeja on ollut, esimerkiksi sahaa, höylää ja kuivaamokonetta, luettelee Hannu.

  Hiontakoneen tarina lähti siitä, kun haaveissa oli uusi mallisto, jossa puukengällä on korkeampi korko. Sitä varten tarvittaisiin uusi hiontakone. Aulin kanssa pohdittiin koneen hankintaan ja kehittämiseen rahoitusta. Koneelle löytyi suunnittelijat, ja nyt kone on ollut koekäytössä. Tavoitteena on tuotannon laajentaminen.

  Somemarkkinoinnilla tuloksia

  Talla lähti somemarkkinointiin Facebookin kautta, ja nyt kanavissa on myös Instagram. Somemainonta Facebookissa on ollut tehokasta.

  - Olemme seuranneet verkkokauppatilauksia ja ne ovat lisääntyneet aina mainonnan aikana ja jälkeen. Samoin kävijämäärät verkkokaupassa ovat lisääntyneet, sanoo Erja.

   Instagramissa kasvatettiin seuraajia ja näkyvyyttä käytännönläheisin keinoin. Kuvapainotteisessa kanavassa toimivat tuotekuvat ja osallistavat julkaisut, joissa kysytään ja vastataan asiakkaille. Somea sparranneen yritysasiantuntija Karita Alénin mieleen on jäänyt erityisesti postaus, jossa kerrottiin, miksi puukengässä on reikä.

   - Sitä on meiltä kysytty silloin tällöin, kun kengät on mennyt asiakkaalle, että miksi tässä pohjassa on reikä. Siitä tehtiin oma postaus, missä kerrottiin tästä reiän syntymisestä, muistelee Erja.

    Talla valmistaa kahta mallia, perinteistä hollannikasta ja sandaalimallia. Pääosa kengissä käytetystä nahkasta tulee Lapualta. Korkealaatuista kasviparkittua ja -värjättyä nahkaa tulee Italiasta, pehmeäpintaista nupukkinahkaa Italiasta. Jälleenmyyjiä Tallalla on Englannissa, Ranskassa, Japanissa ja Uudessa-Seelannissa. Verkkokaupasta voi tilata kenkiä Suomeen, EU-maihin, Englantiin ja USA:han.

    Facebook: @ClogsByTalla
    Instagram: @clogsbytalla

    Referenssi on kirjoitettu Hymy Uusimaa II -hankkeen rahoituksella tuotetusta videosta, jonka voit katsoa tästä.