Kasvupolulle haetaan ensimmäistä kertaa mukaan elintarvikealan yrityksiä

2 min lukuaika

Uutinen

ProAgria on Kasvupolun kumppanina haluten tarjota kasvuhaluisille yrityksille ja maatiloille sparrausta kehityksen tiellä.

Kasvu Openin voittajayritykset 2019
Kasvu Openin Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet Kasvupolulle haetaan mukaan ennakkoluulottomia, kasvuhaluisia yrityksiä, joiden liiketoiminnan ydin on metsä-, maaseutu- tai elintarvikealalla. Kasvupolulla yritykset saavat maksutonta sparrausta, joka auttaa mukaan valittuja yrityksiä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa. Sparraajina on myös ProAgrian kokeneita yritysasiantuntijoita. Haku on auki 11.3.2020 asti.
Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet Kasvupolun kumppaneina ovat Maaseutuverkosto, Metsäkeskus, MTK ja ProAgria.

Kasvupolulle valitaan 30 yritystä

Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet Kasvupolulle valitaan 30 kasvuintoista yritystä. Yritykset valitsee Kasvupolun tuomaristo, joka koostuu Kasvupolun kumppaneiden edustajista. Valintakriteereinä ovat markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.
- Kasvu Openin myötä tärkein juttu, mitä ollaan opittu, on se, ettei me saada olla liian vaatimattomia, sanoo Lunawood Oy:n toimitusjohtaja Arto Halonen. Yritys voitti Uusiutuva metsä ja maaseutu Kasvupolun sekä Kasvu Openin Start-again -sarjan viime kaudella.

Tuomaristo pisteyttää hakijat

Kasvupolun tuomaristo pisteyttää hakijat arviointikriteereiden mukaan. Kasvupoluille valituista yrityksistä kolme neljästä pääsee mukaan pisteiden perusteella. Loppujen osalta tuomaristo tekee valinnat yhteisten keskustelujen pohjalta.
Sparrauspäivien päätteeksi tuomaristo valitsee kaksi potentiaalisinta yritystä Kasvu Open -finalistijoukkoon. Finalistit kisaavat voitosta Kasvu Open Karnevaalissa marraskuussa.

Valituille yrityksille ilmaista sparrausta

Kasvupolulle valitut yritykset saavat kahdessa sparrauspäivässä asiantuntijoilta kahdenkeskisissä tapaamisissa apuja yrityksen kasvun haasteisiin.
Uusiutuva metsä, maaseutu ja elintarvikkeet Kasvupolun ensimmäinen sparrauspäivä on 23.4. Espoossa (elintarvikkeet) ja toinen sparrauspäivä 28.4. Espoossa (metsä ja maaseutu).
Kaikille yrityksille yhteinen toinen sparrauspäivä järjestetään 11.6. Jyväskylässä.

Koolla on väliä -kiertue vauhdittaa

Kasvupolkuja vauhdittaa Kasvu Openin Koolla on väliä -kiertue, jonka teema on arvot ja vastuu. Kiertueella puhuvat muun muassa Kaslinkin toimitusjohtaja, ruokainnovaattori Raino Kukkonen, digitalisaation asiantuntija, tietokirjailija Teemu Arina ja pilliteollisuuden mullistavan Dolean toimitusjohtaja Ismo Sillanpää.
Koolla on väliä -kiertueen päivät ja paikkakunnat ovat Järvenpää 28.1., Kuopio 5.2., Oulu 6.2., Seinäjoki 12.2., Tampere 13.2. ja Helsinki 26.2. Koolla on väliä -kiertueen tapahtumapäivät ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Katso kiertueen aikataulu ja ohjelma.