Juhlapöytä metsässä

1 min lukuaika

Referenssit

Kotimaanmatkailussa pilotoitiin suomalaisen luonnon, maiseman ja ruoan yhdistelmää esimerkiksi elämysratsastuksella.

Artikkeli maisa hollola pilotti juhlapoyta
Suomalainen luonto, maisema ja ruoka ovat yhdistelmä, jonka uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan on pilotoitu kesän aikana muun muassa Hollolassa, Hattulan Lehijärvellä, Hämeenkoskella ja Sääksmäellä.
Kotimaanmatkailussa on tilaa uusille näkökulmille. Pilottiin lähteneet yrittäjät ovat olleet samaa mieltä siitä, että maisemaa voisi hyödyntää palveluissa paremmin.
- Tuotteet on muotoiltu yhdessä yrittäjien kanssa. Olemme tuoneet esille maiseman arvoa ja ruoan merkitystä palvelukokonaisuudessa. Ne kulkevat käsi kädessä, Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Katriina Koski sanoo.
Uutta syntyy, kun yhdistää maiseman tarinan, sen hyvinvointivaikutukset, oheis- ja ohjelmapalvelut sekä saavutettavuuden. Paras kokemus syntyy rajojen rikkomisesta: ruokaillaankin laitumella tai katetaan juhlapöytä keskelle metsää. Yrittäjän kanssa yhteistyötä tekevässä asiantuntijatiimissä on mukana sekä maisema- että ruoka-asiantuntijoita.

Lisää kannattavuutta

Piloteissa vietiin teatteri maisemaan 1600-luvun tyyliin pukeutumista ja ruokailua myöten. Turistit valmistivat ja nauttivat suomalaista lähiruokaa autenttisessa ympäristössä. Lisäksi oli yön yli kestävä elämysvaellus ratsain ja jalkaisin Rapolanharjun arvokkaalla maisema-alueella.
Kaikki piloteissa tarjottu ruoka oli tuotettu lähialueella. Usein asiakkaat näkevät myös ne pellot ja laitumet, joilta ruoka saadaan.
- Kaikki on suunniteltu yhdessä ja toteutettu paikallisin voimin. Yrittäjät ovat saaneet uusia näkökulmia toiminnan kehittämiseen ja ideoita kannattavuuden parantamiseen. Myös uusia kumppanuuksia on syntynyt, Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Laura Puolamäki sanoo.

Lue lisää ProAgrian asiakaslehdestä 2020.