Hyödynnä maatilayritysten monipuolisimmat mittarit

2 min lukuaika

Uutinen

Bisnes+ kehittyy käyttäjien tarpeiden mukaan. Sen mittarit ovat nyt entistä selkeämpiä ja helpommin mukautettavissa tilasi tarpeisiin.

Bisnesplusjoulu20proagrianettisivuuutinen

Bisnes+ kehittyy käyttäjien tarpeiden mukaan. Sen mittarit ovat nyt entistä selkeämpiä ja helpommin mukautettavissa tilasi tarpeisiin.

Bisnes+:aan on tullut uusia mittareita talouden, työajan sekä emolehmätuotannon johtamiseen. Mittarit on nyt jaoteltu viiteen osioon: kasvi, nauta, talous, johtaminen ja suosittelemme, joten löydät helpommin tilallesi sopivat mittarit. Suosittelemme-osioon on koottu sinun tilallesi sopivia mittareita. Voit muokata itse mittaristoasi ja valita yrityksellesi tärkeimmät asiat seurattavaksi. Myös asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan mittareita, seuraamaan tuloksia ja asettamaan niihin tavoitteita.

Robottitilan emäntä Merja Himanka seuraa aktiivisesti Bisnes+:n mittareita. – Osa luvuista löytyy robotilta ja Valma-tuottajapalvelusta, mutta Bisnes+:ssa ne ovat pienessä tilassa yhdessä paikassa. Värikoodit kertovat yhdellä silmäyksellä, missä mennään tilan tunnusluvuissa. Bisnes+:n myötä seurantaan on tullut myös uusia tunnuslukuja, Merja toteaa tyytyväisenä.

Miten menee suhteessa muihin?

Voit valita 60:n mittarin joukosta tilasi tavoitteiden ja tuotantosuunnan mukaiset asiat seurattavaksi. Kasvintuotannon KPI-mittaristo näyttää selkeässä näkymässä muun muassa satotuoton, muuttuvat kustannukset, tuotantokustannukset ja tuotettuun satotonniin käytetyn euromäärän. Kaikista mittareista voit seurata, miten sijoitut suhteessa valtakunnallisiin keskiarvoihin.

Kasvintuotannon lisäksi Bisnes+ sisältää runsaasti mittareita maitotiloille. Niiden avulla voit esimerkiksi seurata, miten ostorehukustannus tai poikimaväli kehittyy. Näet myös helposti esimerkiksi maitotuotoksen tai karjan hedelmällisyyden tunnuslukuja.

Voit tarkistaa Bisnes+ -palvelusta, millä tasolla ostorehukustannukset tilallasi ovat verrattuna koko maan keskiarvoon. Voit myös esimerkiksi asettaa mittaristosta tavoitteeksesi pienemmät ostorehukustannukset ja seurata kuinka tavoitteeseen päästään. Saat ostorehukustannusmittarin tiedot näkyviin, kun tilallasi on tehty KarjaKompassilla seurantalaskelma joko itse tai asiantuntijan laskemana. Työkalu on tuotosseurantatiloille maksuton.

Uutuutena palveluun on tullut mittareita talouteen. Niiden avulla voit seurata esimerkiksi myyntitulon tai kassajäämän muutosta. Jos sinulla on käytössä ProAika-sovellus työajan seurantaan, näet Bisnes+:sta myös käytetyn työmäärän peltohehtaaria tai maitolitraa kohden. Emolehmätarkkailuun kuuluville tiloille puolestaan Bisnes+ tuottaa mittaristoa muun muassa emojen poikimavälin ja vasikoiden syntymäpainojen kehityksestä.

Tärkeät dokumentit saatavilla kaikilta laitteilta

Olethan huomannut Dokumenttipankki+:n? Se on pysyvästi maksuton, varma ja tietoturvallinen paikka säilyttää tilaasi koskevat dokumentit järjestyksessä. Halutessasi voit myös jakaa Dokumenttipankki+:n kautta tiedostoja asiantuntijallesi.

Bisnes+:n dokumenttipankkiin voit tallentaa haluamasi dokumentit, esimerkiksi kasvinsuojelututkintotodistuksen, vuokrasopimukset ja tukitarkastuksissa tarvittavat asiakirjat. Asiantuntijamme voivat tallentaa sinulle suoraan esimerkiksi ruokintasuunnitelmat Dokumenttipankki+-palveluun, jolloin suunnitelmat ovat samassa paikassa helposti saatavilla. Pääset helposti dokumenttipankin sisältöihin käsiksi missä vaint, esimerkiksi puhelimellasi, kirjautumalla sisään Bisnes+:aan.

Näin otat Bisnes+:n käyttöösi

Bisnes+ on osa Minun maatilani -ohjelmistoja. Saat sen käyttöösi kirjautumalla tästä. Bisnes+ on maksuton työkalu maatilan johtamiseen.