Farmarin näyttävällä kotieläinkentällä asiaa ja elämyksiä

2 min lukuaika

Uutinen

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Seinäjoella 4.–6.7. suositulla paikalla Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristössä.

karjanäyttelyt farmarissa

Näyttelyn keskipisteessä kävijöitä houkuttelee monipuolinen 200 eläimen kotieläinosasto, joka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla jokirannassa.

– Näyttävä kotieläinosastomme on täynnä monipuolisesti eri eläimiä, kuten lypsy- ja lihakarjaa, hevosia, lampaita ja vuohia, kertoo kotieläinkentän päällikkö Arja Talvilahti.

Koko alue on suunniteltu mahdollisimman luonnonmukaiseksi, ja suuri osa eläimistä pääsee nauttimaan laitumista. Ohjelmassa ovat esillä vastuullisen kotieläintuotannon asiat: eläinten hyvinvointi, ruokinta ja jalostusteemat. Tapahtuman järjestäjät varmistavat eläinten hyvinvoinnin tekemällä tiivistä yhteistyötä mm. ETT:n kanssa.

Kotieläinkentällä on runsaasti mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa neljässä eri tapahtumakehässä, esimerkiksi eri rotuisten lypsykarjojen näyttelyitä, paimennusnäytöksiä, lampaan kerinnän SM-kilpailut, eläinten rotuesittelyitä ja käsittelynäytöksiä sekä hevosiin liittyvää ohjelmaa.

– Näyttely on loistava tilaisuus verkostoitua ja keskustella suoraan tuottajien, alan yrittäjien sekä kuluttajien kanssa. Ammattilaiset voivat ammentaa tilannekuvaa näyttelyssä ja saada uusia näkökulmia, sanoo Talvilahti.

Esillä koko ruoantuotannon ketju

Konekentällä on laajasti uutuuksia sekä työtä helpottavia maa- ja metsätalouskoneita eri tuotantosuunnille. Metsä- ja eräosastolla avautuvat
kannattavan metsätalouden salat ja metsän vapaa-ajan viettomahdollisuudet. 

Farmarissa on runsaasti kiinnostavia palveluita ja osaamista tarjoavia osastoja sisä- ja ulkoalueilla sekä ohjelmaa kolmella lavalla. Mukana ovat myös herkulliset lähiruokaosastot ja taidokkaat kädentaitotuotteet. Tapahtumaan osallistuville kuluttajille on tavoitteena tuoda esille koko ruoantuotantoketju ja kotieläintuotannon merkitys ruoantuotannolle. Tapahtumaan odotetaan tärkeitä vieraita, kuten maa- ja metsätalousministeriä Sari Essayahia.

Lue lisää: farmari.net