Farmari 2026 järjestetään Kalajoella

1 min lukuaika

Uutinen

Farmari-juhlassa perjantaina 5.7.2024 julkaistiin seuraavan Farmari-maatalousnäyttelyn paikkakunta. ProAgria Tapahtumat Oy valitsi seuraavaksi Farmarin järjestämisen paikaksi Kalajoen.

Farmari lipun luovutus Farmari juhlassa
Farmari-lipun luovuttivat Maarit Noppa, hallituksen puheenjohtaja, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, Henri Honkala näyttelyjohtaja ProAgria Tapahtumat Oy ja Kirsi Varila, näyttelypäällikkö ProAgria Tapahtumat Oy. Lipun vastaanottivat Ritva-Liisa Nisula, johtaja ProAgria Keski-Pohjanmaa, Tapani Orjala, hallituksen puheenjohtaja ProAgria Keski-Pohjanmaa ja Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

- Kalajoki valittiin paikaksi, sillä alue on vahvaa maatalousaluetta, alueella on hyvät liikenneyhteydet ja paljon majoituskapasiteettia. Kalajoella on totuttu isoihin tapahtumien kävijämääriin, kertoo ProAgria Tapahtumat Oy:n näyttelytoiminnan johtaja Henri Honkala.

Farmari avaa Kalajoen kesäsesongin, näyttely järjestetään 25.-27.6.2026. Farmarista on helppo jatkaa loman viettoa Hiekkasärkillä.

– Kalajoen kaupunki on aktiivisesti mukana ja tarjoaa erinomaiset puitteet Hiekkasärkkien alueella Farmari-näyttelylle. Kalajoki on keskeistä ProAgria Keski-Pohjanmaan toimialuetta ja helposti saavutettavissa myös Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjois-Savon suunnasta, kertoo ProAgria Keski-Pohjanmaan johtaja Ritva-Liisa Nisula.

Asiaa ja elämyksiä ammattilaisille ja kuluttajille

Kalajoen Farmarissa vuonna 2026 on luvassa laaja merellisissä maisemissa järjestettävä maatalousnäyttely täynnä asiaa ja elämyksiä sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

– Pyrimme tarjoamaan ammattilaisille uutuuksia, tietoa, kohtaamisia ja verkostoja. Kuluttajille Farmari on näyteikkuna suomalaiseen maatalouteen ja maaseutuun. Uskomme suomalaisen vastuullisesti tuotetun ruuan aseman vahvistavan ja huoltovarmuuden korostuvan myös Kalajoella, kertoo Honkala.

Näyttelyä kehitetään aikaisempien Farmareiden kävijä- ja näytteilleasettajatutkimusten perusteella.

– Seinäjoen maatalousnäyttely on osoittanut, että Farmari on tärkeä kohtaamispaikka ja sinne halutaan tulla, hakea ammattitietoa, tavata tuttuja, keskustella näytteilleasettajien kanssa, tehdä kauppaa ja viihtyä. Näille asioille haluamme myös tulevissa Farmari-näyttelyissä antaa tilaa, Nisula kiteyttää.