Eteläpohjalaisen maatalouden eteen töitä tehneille tunnustuspalkinnot

2 min lukuaika

Uutinen

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2023 luovutettiin ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajiston syyskokouksessa tänään. Säätiö palkitsee vuosittain yksityishenkilöitä tai julkiyhteisöjä, jotka ovat tehneet omalla sarallaan merkittävää työtä eteläpohjalaisen maatalouden hyväksi. Tunnustuspalkinnot ojennettiin Suvi ja Juha Luhtaselle, Miika Soinille sekä Arja Kujalalle.

Tunnustuspalkinnot 23
Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot saivat vuonna 2023 Suvi ja Juha Luhtaselle, Miika Soinille sekä Arja Kujalalle.

Yrittäjäpariskunta Suvi ja Juha Luhtanen ovat hyvä osoitus uudenlaisesta maatalousyrittäjyydestä. Luhtaset ovat ennakkoluulottomasti kehittäneet maatilastaan nykyaikaisen maatalousyrityksen, joka on mahdollistanut molempien työskentelyn maitotilalla. Heidän tilansa on Kurikan Jalasjärvellä, jossa heillä on selkeä strategia tuottaa maitoa kuluttajien toiveiden mukaisesti. Tilalla on kiinnitetty huomiota erityisesti eläinten, ympäristön ja yrittäjien hyvinvointiin. Tilan johtaminen on ollut Luhtasilla strateginen painopiste. He johtavat maitotilaansa yritysmäisesti ja johtamisen tueksi on koottu ympärille verkostoa eri alojen asiantuntijoista. Tämä on johtanut hyviin tuloksiin.

Miika Soini alias Muwex viljelee yhdessä isänsä kanssa kotitilaansa Isossakyrössä. Lisäksi hän on aktiivinen maatalouden tunnetuksi tekemisessä. YouTube-kanavan kautta Muvex tavoittaa etenkin nuoria, joita Suomalainen maataloustuotanto kaipaa jatkuvuuden aikaan saamiseksi. Muvexin työ on tärkeää myös maanviljelijöiden keskuudessa. Positiiviset videot tuovat iloa muidenkin maataloustuottajien päivään, mikä on tärkeää, sillä itse maanviljelijän työ on usein hyvin yksinäistä. Työniloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta on aina syytä korostaa.

Kotieläintuotannon asiantuntija Arja Kujala on kehittänyt aktiivisesti osaamistaan toimialalla tapahtuvien muutoksien myötä. Viimeisimpänä hän on hankkinut lisäosaamista eläinten hyvinvointiin ja maatalouspolitiikan uuden ohjelmakauden vaatimuksiin liittyen. Arja Kujala tunnetaan asiakkaista hyvää huolta pitävänä. Työyhteisössä hän on erittäin pidetty henkilö ystävällisen ja avuliaan luonteen vuoksi.