Eteläpohjalaisen maatalouden eteen töitä tehneille tunnustuspalkinnot

2 min lukuaika

Uutinen

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2019 luovutettiin ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajiston syyskokou

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2019 luovutettiin ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajiston syyskokouksessa. Vuoden 2019 tunnustuspalkinnot ojennettiin agronomi Juhani Suojarannalle (Ähtäri), karjanhoitaja Anna Länsisalmelle (Alavus) ja maisemasuunnittelija Riikka Asunmaalle (Kauhajoki).

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2019 luovutettiin ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajiston syyskokouksessa tänään. Säätiö palkitsee vuosittain yksityishenkilöitä tai julkiyhteisöjä, jotka ovat tehneet omalla sarallaan merkittävää työtä eteläpohjalaisen maatalouden hyväksi. Vuoden 2019 tunnustuspalkinnot ojennettiin maisemasuunnittelija Riikka Asunmaalle (Kauhajoki), karjanhoitaja Anna Länsisalmelle (Alavus) ja agronomi Juhani Suojarannalle (Ähtäri).

Maisemasuunnittelija Riikka Asunmaa on moniosaaja, joka ei viihdy kauaa mukavuusalueellaan. Hän on kouluttautunut itseään laajasti työn ohessa. Riikan pohjakoulutus on maisemasuunnittelun Hortonomi AMK. Lukuisten pienempien koulutusten lisäksi hän on viime aikoina hankkinut itselleen osaamista Green Care -koulutuksesta ja parhaillaan hän opiskelee Turun yliopistossa maisematutkimusta.

Anna Länsisalmi toimii karjanhoitajana lypsykarjatilalla Alavuden Töysässä. Hän on myös tilan keskimmäisen pojan puoliso. Länsisalmi on aktiivinen maatalouden tunnetuksi tekemisessä suurelle yleisölle. Tilan Facebook-sivujen kautta hän tekee maidontuotantoa ja elämää maatilalla tunnetuksi. Sosiaalisen median kautta hän tavoittaa suuren joukon kuluttajia ja saa lisättyä maatalouden hyväksyttävyyttä heidän keskuudessaan. Lisäksi hän on organisoinut maatilalla avoimien ovien päiviä, jotka ovat saaneet suuren suosion. Tällainen aktiivinen kuluttajatyön tekeminen on toimialallemme elintärkeää.

Agronomi Juhani Suojaranta on pitkän uransa aikana Ilmajoen maatalousoppilaitoksessa ja sen jälkeen Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa kouluttanut suuren määrän agrologeja, joista moni työskentelee eteläpohjalaisen maatalouden parissa. Suojaranta on toiminnassaan luonut aktiivisesti yhteyksiä koulutus- ja neuvontasektorien välille sekä tuonut neuvontasektoria ja ProAgria Etelä-Pohjanmaata tunnetuksi mm. yritysvierailujen avulla. Hän on myös säännöllisesti tuonut opiskelijoille esille ProAgrian harjoittelumahdollisuudet.

Onnittelemme kaikkia palkinnon saajia!