Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen edustajakokous järjestettiin Puumalassa 19.11.2022

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen edustajakokouksessa tehtiin henkilövalintoja ja myönnettiin tunnustuksia

ESA MKN edustajakokous 2022 kuva Katja Rissanen
Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten edustajakokous Puumalassa. Kuvassa Sanna Lento-Kemppi, Päivi Lappalainen, Pauliina Arra-Sävilammi, Jenni Auvinen ja Marttiina Sihvola. Kuva: Katja Rissanen

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset kokoontuivat Puumalassa

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen edustajakokouksessa tehtiin sääntömääräiset henkilövalinnat valitsemalla piirikeskuksen hallituksen erovuoroisten jäsenten tilalle uudet jäsenet. Hallitukseen valittiin äänestysten jälkeen kaksi uutta varsinaista jäsentä kaudelle 2023-2025: Pauliina Arra-Sävilammi Kangasniemeltä ja Kaisa Koivunen Juvalta. Heille henkilökohtaisiksi varajäseniksi valittiin Jenni Auvinen Sulkavalta ja Satu Valtonen Puumalasta.

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen pitkäaikainen puheenjohtaja, Marttiina Sihvola Sulkavalta, luopui puheenjohtajan tehtävästä. Uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2023-2025 valittiin ilman äänestyksiä Sanni Kemppainen Rantasalmelta.

Aktiivisten yhdistysten ja toimijoiden palkinnot Hirvensalmelle ja Sulkavalle

Edustajakokouksessa palkittiin myös aktiivisia yhdistystoimijoita. Etelä-Savon Vuoden 2022 MKN-tiimin tunnustuksen sai Hirvensalmen Maa- ja kotitalousseura ry Hirvensalmelta. Lisäksi Sulkavalle, Lohikosken maa- ja kotitalousseuran kahden hengen tiimille – Leena Kososelle ja Paula Kososelle - annettiin kunniamaininta. MKN-tiimivalinnat teki tulleiden ehdotusten pohjalta Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten hallitus. Järjestöjen yhteinen tekeminen ja toiminta on nostanut merkitystään muutaman kriisivuoden jälkeen, jolloin kokoontumisia on rajoitettu. Etelä-Savossa on haluttu muistaa ja kannustaa kaikkia maaseudun järjestötoimijoita Vuoden MKN-tiimin valinnalla. Tämä tunnustus otettiin käyttöön ensimmäisen kerran vuonna 2021.

Hirvensalmella halu tehdä yhdessä on vienyt seuraa eteenpäin

Hirvensalmen Maa- ja kotitalousseura ry:n toiminta on ollut monipuolista ja sen toteutuksessa on haluttu huomioida mahdollisimman laaja joukkoa jäsenistä. Ilman innokasta jäseniä ei seurassa voisisi olla aktiivista toimintaa. On osallistuttu talkoisiin, käyty retkillä ja pidetty kursseja. On tehty yhteistyötä eri tahojen kanssa oman seudun elinvoimaisuuden hyväksi. Yhdessä oleminen ja tekeminen tuo elämään rytmiä ja tarkoitusta. Halu tehdä yhdessä on vienyt seuraa eteenpäin ja toiminta on aktiivista ja elää ajassa.

Sulkavalle annettiin erikoistunnustus

Leena Kosonen ja Paula Kosonen ovat tehneet Lohikosken maa- ja kotitalousseura ry:n järjestötyötä yli 40v ajan. Leena ja Paula ovat aina valmiita, aina mukana, aina iloisia. Ei ole tilaisuutta, johon he eivät osallistuisivat, ei ole väliä onko tapahtuma suuri vai pieni, onko avun tarvitsija valtio vai oma kylä. He ovat aina valmiina auttamaan, eikä siitä tehdä numeroa. Taitoja on monenmoisia - ei ole hommaa, josta he eivät selviäisi. Mukaan he tempaavat ystävät ja tutut tai vaikka ministerin. Oppiansa jakavat, seuraavaan polveen vievät. On heistä helppo ottaa mallia, elämän asennetta ammentaa.

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen edustajakokous järjestettiin Puumalan seurakuntakeskuksessa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Helvi Valtonen ja sihteerinä Sanna Lento-Kemppi. Kokousjärjestelyistä päävastuun kantoi Viljakansaaren Maa- ja kotitalousseura Puumalasta. He huolehtivat ruoka- ja kahvitarjoiluista sekä järjestivät ohjelmaa. Seura vastaanotti vuoden MKN-tiimi-tunnustuksen vuonna 2021.