Automaattilypsyn asiantuntija auttaa parantamaan kannattavuutta ja saavuttamaan tavoitteet

2 min lukuaika

Uutinen

Kun automaattilypsy on alkamassa tai tuotannon tulokset junnaavat paikallaan ja halutaan parantaa tuotannon tehokkuutta ja kannattavuutta

Amskuvamarraskuuuutinennetti

Kun automaattilypsy on juuri alkamassa tai tuotannon tulokset junnaavat paikallaan ja halutaan parantaa tuotannon tehokkuutta ja kannattavuutta, yrittäjän tukena ovat ProAgrian automaattilypsyyn erikoistuneet asiantuntijat.

ProAgrian uusi automaattilypsyn kehitysohjelma pureutuu automaattilypsyyn ja auttaa yrittäjää hyödyntämään lypsyrobottia monipuolisesti sekä tuotannossa että johtamisessa – kehittämään tilaansa kohti tavoitteita. Automaattilypsyn asiantuntija tuntee eri lypsyrobotit ja niiden mahdollisuudet sekä osaa hahmottaa tilakokonaisuuden monesta näkökulmasta.

”Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Autamme automaattilypsytilaa poistamaan esteitä sekä löytämään uusia näkökulmia ja kehittämisen paikkoja. Yhteistyö ja kehityspolku räätälöityvät aina tilan omien tarpeiden mukaan”, sanoo ProAgrian valtakunnallinen huippuosaaja Leea Holmi.

Tiimi puhaltaa yhteen hiileen

Automaattilypsyn asiantuntijat eri puolilla maata kulkevat robottitilojen rinnalla osana monialaista tilatiimiä, joka puhaltaa yhteen hiileen ja kulkee kohti yhdessä asetettuja tavoitteita. Yrittäjän tukena on koko ProAgrian laaja osaaminen.

”Olemme saaneet asiantuntijatiimeistä hyvää palautetta. Yrittäjät pitävät tärkeänä, että rinnalla on automaattilypsyyn erikoistunut asiantuntija, joka koordinoi ja varmistaa, että asiat sujuvat suunnitelmien mukaan”, kertoo ProAgrian valtakunnallinen huippuosaaja Minna Norismaa.

Yhteistyö alkaa yrityksen nykytilan kartoituksesta, josta päästään tarvittaviin toimiin ja tavoitteisiin sekä niiden säännölliseen seurantaan.

”Tavoitteina voi olla parempi ja tasaisempi maitotuotos, rehukustannusten optimointi, mutta yhtä hyvin työajan säästö. Tilat tarvitsevat esimerkiksi juuri nyt sparrausta tuotantokustannusten noustessa.”

Etäseurantaa, opastusta ja tarvittavia korjausliikkeitä sekä navettatapaamisia järjestetään sovitun aikataulun mukaan. Kehitystä seurataan kuukausittain ja esimerkiksi ruokinnan taloudellisuutta seurantalaskelmien pohjalta.

”Nykytilaa ja tuloksia arvioidaan hyödyntäen eri lähteistä koostuvaa dataa ja vertaillen sitä valtakunnallisiin tuloksiin. Lypsyroboteilta ja tuotosseurannasta saadaan paljon tietoa, jonka hyödyntäminen ja vertailu on ProAgrian asiantuntijoiden osaamista”, ProAgrian johtava asiantuntija Tuija Huhtamäki kertoo.

Pilottitiloilta kiitosta

Palvelua pilotoineet tilat ovat antaneet hyvää palautetta uudesta palvelusta. Erityisesti tilat ovat arvostaneet sitä, että asiantuntijoilta löytyy ymmärrys tilakokonaisuudesta. Myös uuden oppiminen on yrittäjille tärkeää.

”Automaattilypsyn kehitysohjelmassa lupaamme, että yrittäjät oppivat hyödyntämään kanssamme lypsyrobotin ominaisuudet parhaalla mahdollisella tavalla ja sitä kautta parantamaan kannattavuuttaan”, Minna Norismaa sanoo.

Automaattilypsyn asiantuntijat: www.proagria.fi/amsasiantuntijat