Suomalaisia luksus- ja huippuelintarvikkeita Ranskaan -yritysryhmähanke

ProAgria Keskusten Liitto, ProAgria Etelä-Suomi

L’export en France des produits alimentaires Finlandais Haut de gamme

Hankekuva 620x360
ProAgria Etelä-Suomi ry on käynnistänyt suomalaisten luksus- ja huippuelintarvikkeiden viennin kehittämisen Ranskaan vuonna 2015 yhdessä ranskalaisten toimijoiden kanssa hyvin konkreettisin tavoin. Ranska on haastava viennin kohdemaa, josta löytyy tilaa tietyille suomalaisille erikois-elintarvikkeille ja alaan läheisesti liittyvillä muilla pienyritysten tuotteilla. Tuotteet ja yritykset on valittu tarkkaan ja silloin on hyviä mahdollisuuksia edetä ja tehdä tunnetuksi suomalaisia tuotteita ja osaamista.

Yritysryhmähankkeen tavoitteena on tarkkaan valikoitujen, suomalaisten, pienten luksus- ja huippuelintarvikkeiden valmistajien vientivalmiuksien kehittäminen Ranskan vaativille elintarvikealan markkinoille. Hankkeessa on mukana viisi yritystä eri puolilta Suomea. Tavoitteina ovat uusien vientiavausten vahvistaminen ja yritysten osaamisen, toiminnan ja yhteistyön kehittäminen tätä kysyntää vastaavaksi. Tuloksena yrityksiin syntyy lisää liikevaihtoa, parempaa tulosta, tuoteparannuksia ja uusia tuotteita. Yritykset kehittävät hankkeessa kansainvälistä osaamistaan, yhteistyötä toisten kansainvälistyvien pienyritysten kanssa ja luovat kansainvälisiä kontakteja oman liiketoimintansa tueksi. Hanke toimii 1.9.2018 - 31.3.2021.

ProAgria Etelä-Suomi ry, hanke ja yritysryhmä toimivat erittäin korkealla tasolla Ranskassa ja erityisesti Pariisissa. Suomalaisia tuotteita arvioivat Pariisin kuuluisimmat keittiömestarit Pariisin maineikkaisiin ravintoloihin, herkkukauppoihin ja tilaisuuksiin.

Hankkeen kohderyhmänä ovat neljän ELY-keskuksen alueella viisi pk-yritystä, joilla oli kiinnostusta kehittää toimintaansa Ranskaan:
  • Alabi Oy Utajärveltä,
  • FP Kotaja Oy Vampulasta,
  • Hukka Design Oy Tuupovaarasta,
  • Polar Nutrition Ay Kuusamosta ja
  • Åby Foods Oy Porvoosta.

Yritysryhmähankkeen osarahoittajina toimivat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus ja Uudenmaan ELY-keskus.