Ravintoa ja hyvää mieltä metsästä

ProAgria Länsi-Suomi

Tutustutaan luontoon ja luonnonantimiin koko perheen kanssa 1.1.2021-31.12.2021

Metsaretki 2

Ravintoa ja hyvää mieltä metsästä

Hankeaika 1.1.2021-31.12.2021

kohderyhmä: Lapsiperheet Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Luonto tarjoaa jokamiehen oikeuksilla monia koko perheen syötäviä herkkuja. Nykyihmiset saattavat olla vieraantuneita luonnosta ja luonnonantimista. Luonnontuotteiden keruu kiinnostaa, mutta tuntemuksen puutteen takia ei uskalleta lähteä metsään keräämään mm. sieniä tai marjoja. . Lisäämällä luonnontuotteet perheen ruokavalioon saataisiin aikaan selvää taloudellista säästöä ruokakustannuksiin. Lisäksi perheen yhteinen metsäretki on edullinen lähimatkailukohde, kiva harrastus sekä mukavaa ja iloista tekemistä yhdessä. Luonnossa on hyvä myös rauhoittua, kerätä energiaa ja viettää aikaa perheen kesken. Hankeen avulla on tarkoitus opettaa lapsiperheille ylläolevia asioita .

Hankkeessa järjestetään ohjattuja koko perheelle suunnattuja metsäretkiä kevään, kesän ja syksyn 2021 aikana, joilla opetellaan tunnistamaan erilaisia syötäviä luonnontuotteita. Retkien lisäksi hankkeessa tuotetaan lyhyitä verkkoluentoja/videoita, joilla neuvotaan, miten luonnosta kerätyt tuotteet voidaan säilöä ja mitä niistä voidaan valmistaa.

Seuraa viestintäämme sosiaalisessa mediassa. Tiedotamme tapahtumista ja aineistoista hankkeen edetessä.

Lisätietoja hankkeesta: Maija Willman p. 0500 323 136 maija.willman@maajakotitalousnaiset.fi Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Länsi-Suomi