Nefertiti – Networking European Farms to Enhance Cross Fertilisation and Innovation Uptake through Demonstration

ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Kansainvälisessä EU:n Horisontti 2020 -ohjelman rahoittamassa NEFERTITI-projektissa on perustettu Euroopan-laajuinen hyvin verkostoitunut yhteisö maatiloja ja muita alan toimijoita, jotka jakavat keskenään tietoa, innovoivat ja oppivat toisiltaan.

Hankekuva2
H2020 logo with text

Hankkeessa on kymmenen eri teemaa, jotka kukin muodostavat verkoston. Teemat on valittu kansallisten ja alueellisten maatalousyhteisöjen keskeisten huolenaiheiden perusteella. Yhdessä ne kattavat useita aiheita eläintuotannon, kasvinviljelyn ja puutarhatalouden sektorilta. Parhaat käytännöt esitellään teemoittain ja vertaisoppimista hyödyntäen. Suomessa ProAgria Etelä-Pohjanmaa keskittyy kahteen teemaan, jotka ovat täsmäviljely ja luomupeltokasvien viljely. Lue lisää projektiaktiviteeteista projektin omilta nettisivuilta.

Projektin koordinaattorina toimii ranskalainen maatalousalan toimija Association de Coordination Technique Agricole. Mukana on toimijoita 32 organisaatiosta 17 eri Euroopan maasta. Näet projektipartnerit ja budjetin EU:n Cordis-palvelusta.

Projekti on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta rahoituspäätöksellä numero 772705.