Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hanke

ProAgria Keski-Suomi

Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hankkeessa kootaan ja kehitetään luonnontutealan hankintaketjuja Keski-Suomessa.

Nokkosia
MKN artikkeli logo Keski Suomi 1
Pro Agria Keski Suomi pienennetty
Metsakeskus logo pienennetty
ELY keskus netti
Lippu ja tunnuslause

Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hankkeen tavoitteena on viedä luonnontuotealaa eteenpäin Keski-Suomessa, edistää alan kasvua ja kehitystä sekä tuoda uusia toimintatapoja ja mahdollisuuksia alan toimintaan maakunnassa. Hankkeen avulla kootaan ja kehitetään luonnontuotealan hankintaketjuja maakunnassa. Hankkeessa puretaan luonnontuotealan kehittymistä estäviä pullonkauloja edesauttamalla luonnontuotteiden vastaanotto- ja välityspisteen perustamista Keski-Suomeen sekä parantamalla raaka-aineen saantia kannustamalla monialaisia, uusia tuotantosuuntia etsiviä maatiloja villiyrttien viljelyyn ja puoliviljelyyn. Hankkeessa myös luodaan yhteistyöverkostoja luonnontuotealan toimijoiden välille.

Hankkeessa järjestetään infotilaisuuksia, webinaareja, opintomatkoja, poimijakoulutuksia sekä yrityskohtaista neuvontaa (max 1 pvä per yritys tai yrittäjäksi aikova). 

Hanketta toteuttaa Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria Keski-Suomi. Yhteistyökumppanina hankkeessa on Suomen Metsäkeskus. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen Ely-keskus maaseuturahastosta. Hankeaika 1.3.2022-31.12.2023.

Seuraa hanketta

Lisätiedot

Anni Rintoo, hankevetäjä

anni.rintoo@maajakotitalousnaiset.fi

043-8269712


Hankkeen tapahtumia:

Terveyttä ja vastustuskykyä villivihanneksista -etäluento 28.3.2023 klo 17:30-19:30

Luonnontuoteteemainen opintomatka Viroon 20.-23.4.2023

Villiyrtit tutuiksi -etäluento 27.4.2023 klo 17:30-19:30