COOPID – Hyviä malleja biotalouteen

ProAgria Oulu

Kansainvälinen EU:n Horisontti Eurooppa -ohjelmaan kuuluva COOPID-hanke saattaa yhteen alkutuotannon toimijoita eri puolilta Eurooppaa ja jakaa tietoa hyvistä biotalouden toimintamalleista.

Vuorenmaan tila Haapavedellä on toiminut biokaasusta saatavalla energialla jo 15 vuoden ajan. Tilalla on myös julkinen biokaasupolttoaineen jakelupiste. Kuva: Valio Oy
H2020 logo with text

Tiedonvaihtoa alkutuotannon innovatiivisista biotalousratkaisuista

Hankkeessa on mukana kymmenen Euroopan maata; suomalaisina kumppaneina ovat ProAgria Oulu ja Oulun Maa- ja kotitalousnaiset.

Osallistujamaat kokoavat alueellisia biotalousverkostoja ja menestystarinoita onnistuneista biotalouden liiketoimintamalleista. Kustakin partnerimaasta on valittu menestystarina, joka on esimerkki erityisen onnistuneesta biotalouden liiketoimintamallista. Suomalaisia biotalouden menestystarinoita kartoitettiin liki 20, joiden joukosta Suomen menestystarinaksi nousi Valion hiilineutraali maitoketju. Menestystarinat esitellään vierailuilla tai virtuaaliesittelyillä partnerimaiden COOPID-verkostoille.

Kokemuksia ja hyviä malleja nostavat esiin syksystä 2021 alkavat biotaloustyöpajat, joihin ovat tervetulleita sekä alkutuottajat sidosryhmineen että kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Näet projektipartnerit ja budjetin EU:n Cordis-palvelusta.

Projekti on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta rahoituspäätöksellä numero 101000519.

Lue lisää hankkeen aktiviteeteista sen nettisivuilta.