Avaimet yrittäjyyteen

ProAgria Oulu

Hankkeen tavoitteena on tukea Pohjois-Pohjanmaan maaseudun mikroyrityksiä, nuoria yrittäjiä ja maatilojen sivuelinkeinoja erityisesti muutostilanteissa.

Peukut

Hankkeessa sparrataan yrityksiä uudistumaan, kehittämään arjen ja hyvinvoinnin hallintaa sekä tunnistamaan tarvittavia tukipolkuja

  • yrittäjäklinikkatapahtumissa ympäri Pohjois-Pohjanmaata
  • sparrausryhmissä eri tilanteissa oleville yrittäjille
  • yhteistyön ja verkostojen luomisen avulla.

Yrittäjäklinikoissa on lyhyitä tietoiskuja eri aiheista, asiantuntijapuheenvuoroja unohtamatta yrittäjien keskinäistä verkostoitumista. Klinikoilla on myös mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin asiantuntijan kanssa.

Sparrausryhmien ohjelma muodostuu yrittäjien tarpeiden mukaisesti. Ryhmiä ohjaavat aiheista riippuen eri asiantuntijat. Ryhmissä on muiden yrittäjien vertaistuki myös vahvasti läsnä.

Hanke kannustaa yrittäjiä verkostoitumaan alueellisesti oman alan ja muiden yrittäjien kanssa toimialoista riippumatta. Parhaimmillaan verkostoituminen johtaa yritysten väliseen yhteistyöhön ja yritysryhmähankkeisiin.

Hanketta toteutetaan yhteistyössä kuntien, elinkeinoyhtiöiden, Leader-toimintaryhmien, paikallisten yrittäjäyhdistysten ja rahoittajien kanssa.

Toiminta-alue:

Pohjois-Pohjanmaa

Hallinnoija ja toteuttaja:

ProAgria Oulu, osatoteuttajana Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät

Rahoittaja:

Euroopan maaseuturahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Hankkeen materiaaleja: www.proagriaoulu.fi/avaimet-yrittajyyteen

Hanke somessa: www.facebook.com/avaimetyrittajyyteen