Voiko edellisvuoden verotukseen vaikuttaa vielä?

1 min lukuaika

Olipahan vuosi. Taloushallinnon asiantuntija Kaija Autio, voiko viime vuoden talouteen ja verotukseen vielä vaikuttaa jotenkin?

1 V5 A0426 Edit
ProAgrian tilitoimisto auttaa sinua verotusasioissakin. Marianne Hämäläinen, Kaija Autio ja Marjut Luoma kehottavat käyttämään aikaa veroasioiden äärellä.

"Kun maatalouden ja metsätalouden verolomakkeet on lähetetty, edelleen voi omaa verotusta ja taloutta tarkastella sekä tehdä muutoksia. Esitäytetyt veroilmoitukset avautuvat OmaVerossa maanviljelijöille helmikuun lopulla. Esitäytetystä kannattaa olla kiinnostunut ja tarkastaa, ovatko kaikki tulot varmasti mukana, entä mikä on vähennysten tilanne, vieläkö sinne voisi jotain lisätä.

Kun vahvistettu verotuspäätös sitten saapuu, silloinkin on vielä muutama viikko aikaa tarkistaa se ja tehdä muutokset. Tässäkään kohtaa ei kannata nukkua, vaan lukea päätös huolella se tarkistaen. Jos tarvetta on, maatalouden tulosta voi vielä säädellä uudelleen. Siinä tapauksessa verohallintoon pitää lähettää korjattu 2-lomake. WebWakasta pystyy lähettämään korjatut verolomakkeet verohallintoon. Toki OmaVerossakin voi korjatun ilmoituksen jättää, mutta onnistuu näppärästi kirjanpito-ohjelmasta."