Vaihda maitonäytteenotossa tarrat viivakoodipikareihin

1 min lukuaika

Maidontuotanto· Tuotosseuranta

Vaihda nyt viivakoodipikareihin maitonäytteenotossa! Näin ei tarvitse liimata lehmäkohtaisia tarroja, vaan lehmän tiedot yhdistetään viivakoodiin skannaamalla.

Tuotosseurannan aamukahvit 2021 uutiskuva

Viivakoodien luku onnistuu parhaiten Minun Maatilani -ohjelman kautta, mutta pienille karjoille myös mobiilisovellus on mahdollinen.

  1. Tilaa viivakoodilliset näytepikarit meijeristä.
  1. Hanki hyvä LASER-viivakoodilukija, esim. Wave, PanCode, Waltter ja säilytä käyttöohje.
  1. Jos haluat käyttää mobiilisovellusta Androidille, lataa NäyteLinkki Play Kaupasta. (HUOM! Sovelluksessa valitaan lehmän korvanumero, skannataan pikari ja lähetetään yksittäisen lehmän tieto heti rekisteriin lennokin kuvasta, joten toiminta vaatii jatkuvan yhteyden. Tietoja ei voi tallentaa ja lähettää vasta lypsyn lopuksi.)
  1. Ota lehmäkohtaiset maitonäytteet pikareihin. Roboteilla pikarien sijaintitieto yhdistetään näytteisiin skannaamalla. Varo sekoittamasta pikarijärjestystä ennen skannausta! Parsinavetassa tai lypsyasemalla voi olla tarve merkitä korkkeihin korvanumerot, ellei niitä voi skannata heti.
  1. Skannattuasi ja tiedot lähetettyäsi, laita näytteet normaalisti maitoauton kyytiin.

Lisätietoa vaihtoehdoista ja apua pikarien käyttöönottoon saat Tuotosseurannan asiakaspalvelusta: tuotosseuranta@proagria.fi tai 09 8566 5980

Ajoita näytteenotto mieluimmin kuukauden keskimmäisille viikoille pois kuun vaihteesta.