Syödään yhdessä!

2 min lukuaika

Maa- ja kotitalousnaiset

Halsualla järjestettiin 3.7. Syödään yhdessä tapahtuma.

Perunat tulivat talon puolesta ja lisukkeet jokainen toi mukanaan.

Viime vuonna 2018 lanseerattiin idea Syödään yhdessä -tapahtumasta. Muutamia tapahtumia järjestyikin eri puolille maata ja idea rantautui lopuksi myös Keski-Pohjanmaalle. Marjatta Kujala Halsuan Maa- ja kotitalousseurasta sai idean, että ensi kesänä meilläkin syödään yhdessä taivaan alla. Marjatta sai heti kevätkokouksessa idealleen kannatusta ja niin alettiin puuhaamaan tapahtumaa pystyyn. Puuhanaisina Halsuan Maa- ja kotitalousseurasta Marjatan lisäksi ovat olleet Anneli Karhulahti, Anu Karhukorpi ja Riitta Kauppinen. Myös puolisot osallistuivat talkoisiin innokkaasti.

Yhteistyökumppaneiksi löytyi heti paikallinen yrittäjä A´la Miinasta Miina Aronen sekä K-Market kauppias Suvi Jylhä. Aluksi tapahtumaa suunniteltiin pidettäväksi Perennapuistossa, mutta sitten parhaaksi paikaksi kaikkien kannalta osoittautui K-Marketin piha. Tapahtuma päätettiin pitää Halsua viikon yhteydessä 3.7. Talkooporukalla koottiin paikalle 2 pitkää pöytää ja näihin saatiin yhteensä 52 istumapaikkaa. Sateen varalle oli myös teltta hommattuna, mutta onneksi sitä ei tarvittu. Yhteistä illallista saatiin nauttia mukavassa kesäisessä säässä. Ruokakello soi klo 18 ja klo 18.15 oli jo lähes joka paikka täynnä, mutta hyvin saatiin kaikki mahtumaan, kun kiireisimmät lähtivät ja uusia tuli. Lopulta talkooporukka rupesi kasaamaan pöytiä pois yhdeksän aikaan illalla.

Syödään yhdessä -tempauksessa oli ideana, että jokainen toi omat ruokansa ja ruokailuvälineet ja sitten syötiin porukalla kuka mitäkin. K-Market tarjosi perunat ja niitä oli keittelemässä Miina Aronen eli niitä ei kenenkään tarvinnut tuoda. Miinalla oli myös pannu kuumana makkaramaistiaisista ja tarjolla oli Kalliokosken lenkkiä eli nokkosmakkaraa, jota Miina on itse ollut mukana kehittämässä Björkensin lihayrityksen kanssa.

Kiitos aktiivisten toimijoiden, kyliin saadaan elämää ja lisää yhteisöllisyyttä!