Strategiakumppanin kanssa kohden selkeää tulevaisuutta

2 min lukuaika

Referenssit

Vesa Tammilehto Tuusulasta on pohtinut tilansa strategiaa ProAgrian asiantuntijoiden kanssa.

Vesa tammilehto strategia asiakaskokemus

Uuden yrittäjän lähtiessä matkalleen on ilmassa usein paljon erilaisia kysymyksiä ja vaihtoehtoja, miten valita oikea polku, miten talous hallitaan, miten ajoittaa investoinnit ja miten haluan tehdä töitä. Kaikkea ei tarvitse pohtia itse, vaan strategiaan keskittyvät asiantuntijamme pystyvät auttamaan eteenpäin. Vesa Tammilehdolla on tästä hyviä kokemuksia.

“Vanhempani ovat siirtymässä eläkkeelle ja olen miettinyt, miten haluan jatkaa heidän työtään tilalla. Tulevaisuuden visioita on tullut mieleeni tuskastuttavan paljon. Ajatukset ovat olleet irrallisia pitkin poikin maailmaa. Minulle tuli tunne, että haluan johtolangan ja reitin, mitä kulkea. Siksi otin yhteyttä ProAgrian strategia-asiantuntijaan”, kertoo Tammilehdon tilan yrittäjä Vesa Tammilehto.

Vesa Tammilehto on maatalousalan yrittäjä Tuusulan Jokelasta. Tilalla on viljelty päätuotantona herneitä parikymmentä vuotta. Tammilehto pyörittää tilaa yhdessä pian eläköityvien vanhempiensa kanssa ja on jäämässä oman perheensä kanssa jatkamaan tilaa. Muutosvaiheen strategiatyöhön on tuonut hyvää tukea ProAgrian asiantuntijat.

Yhteistyö syveni Tulevaisuusvalmennuksessa

ProAgria on ollut Tammilehdon tilan pitkäaikainen kumppani. Yhteistyössä on tehty maatalouden palveluja tukihausta, viljelysuunnitteluun ja talouden hallintaan. Vesa Tammilehto on hakenut nyt uutta suuntaa tilan toimintaan osallistumalla S-ryhmän ja ProAgrian Tulevaisuusvalmennukseen ja siinä johtamisen ja strategian polkuun. Tätä kautta Tammilehto on lähtenyt työstämään oman yrityksensä strategiaa.

“Minulla puuttui suunta. Ideoita ja poukkoilevia ajatuksia oli liikaa. Tahtoa oli, mutta tarvitsin sparraajaa ja keskustelukumppania. Kaipasin itselleni selkeämpää linjaa, mitä kohti tähdätä, jotta saisin ideani kuriin. Uudet liikeideat vaatisivat kuitenkin melko isoja investointeja. Lisäksi koin, että jos haluan järkevästi kehittää yritykseni toimintaa, ei voi kylmiltään hypätä uuteen. Meillä on jo nyt resursseja sitova liiketoiminta maatalouden puolella, joten niitä ei niin vain voida irrottaa. ProAgriasta sain apua ja ratkaisuja yrityskokonaisuuteen”, sanoo Vesa Tammilehto.

Yrittäjyys on kokonaisuus

ProAgrian strategia-asiantuntijat keskustelevat asiakkaan kanssa paitsi yritystoiminnan kehittämisestä myös yrittäjän oman siviilielämän haasteista.

“Olen oppinut jo strategiatyön alkuvaiheessa ottamaan huomioon enemmän siviilielämän haasteita. Yrittäjyys on kokonaisuus, ja siviilielämä tukee myös työelämääni yrittäjänä. Vaikka monia sparrauksessa käytäviä asioita on jo käynyt itse läpi mututuntumalla, auttaa kun joku ulkopuolinen jäsentelee, tukee ja sparraa. Se on merkittävä apu eteenpäin pääsemisessä. Strategiatyö on jatkuvaa työstämistä, uskon että jatkamme yhteistyötä oman itseni ja yritykseni kehittämiseksi”, kertoo Tammilehto.

Ammattilaiset osaavat alansa ja asiansa

Tammilehto antaa kiitosta, että ProAgrian asiantuntijoiden kanssa yhteistyö on ollut joustavaa. Maatalousyrittäjänkin on helppo sijoittaa nykyaikaiset Teams-palaverit kalenteriinsa.

“Voin suositella ProAgrian strategia-asiantuntemusta. On tärkeää saada pohtia ulkopuolisen ihmisen kanssa asioita. Positiivisin yllätys ProAgrian kanssa ollut yhteistyön helppous. Tulevaisuusvalmennuksessa kohtaamani ammattimainen ote herätti luottamukseni. Koin että voin vain hypätä kyytiin eikä tarvitse miettiä, ymmärtävätkö he minun alaani”, sanoo Vesa Tammilehto tyytyväisenä.