Sparrauksella tukea kasvuun

2 min lukuaika

Referenssit

Forssalainen Pajakallio Oy on käyttänyt ProAgrian yritysasiantuntijaa sekä mm. Kasvu Openin tilaisuutta yritystoimintansa sparraajana.

Kuva: Pajakallio Oy:n arkisto
Mistä saada apua kasvuun, sen hallintaan ja toteutukseen? Pärjääkö yritys omilla resursseilla vai kannattaako tilanteessa hankkia ulkopuolista sparrausta kasvun polulle?
- Ehdottomasti kannattaa kerätä kaikki saatavilla oleva apu ja näkökulmat yrityksen kasvun suunnitteluun, toteutukseen ja varmistamiseen, toteaa Pajakallio Oy.n hallintopäällikkö Mira Heikkilä.
Pajakallio Oy on forssalainen metallialan yritys, jonka palveluvalikoima koostuu teräsrakenteiden suunnittelusta, valmistuksesta sekä asennuksista. Yritys tarjoaa kattavan valikoiman terästuotteita ja konepajapalveluita sekä yrityksille että yksityisasiakkaille. Palvelut räätälöidään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti huomioiden haluttu valmiusaste sekä tuotteiden korkea laatu.
Vuonna 2016 Pajakallio teki hurjan kasvupyräyksen. - Liikevaihtomme nousi 40 %. Olimme tilanteessa, jossa prosessimme jäivät kasvun jalkoihin ja päivät menivät arkisista asioista selviämiseen. Ymmärsimme, että tarvitsemme tukea ja sparrausta yrityksen ulkopuolelta, jotta kasvu saadaan hallintaan ja toisaalta myöskin kaikki hyödyt siitä irti.
Kasvu Openista uusia näkökulmia
- Sparraajana meillä oli, ja on edelleen, ProAgrian yritysasiantuntija Satu Nurmi. Hän on auttanut meitä mm. yritystoiminnan kehittämisessä, investointitukien haussa ja rahoituksen suunnittelussa. Satu innosti meitä osallistumaan vuoden 2017 Kasvu Openiin, maaseudun kasvupolulle. Vaikka tiemme ei johtanutkaan kisan loppumetreille asti, saimme kasvupolun sparrauspäivillä paljon arvokasta tietoa ja ennen kaikkea uusia näkökulmia yrityksemme kehittämiseen ja kasvun hallintaan, miten saisimme uusia asiakkaita ja toisaalta vahvistettua jo olemassa olevia asiakkuuksia.
- Kasvu Openia voin suositella kaikille maaseudun yrityksille toimialasta ja koosta riippumatta. Sparrausohjelmassa mukana olemalla hyötyy joka tapauksessa. Tässä kisassa ei ole häviäjiä, vaan matkalta saa mukaan eteenpäin vieviä näkökulmia, oppia ja innostusta.
Onko yrityksillä varaa olla hyödyntämättä heille ilmaista, tuettua sparrausta?
Pajakallion yrittäjät ovat osallistuneet myös muihin sparrausohjelmiin, johdon valmennuksiin ja tuettuihin kehityshankkeisiin. - Näitä tuettuja mahdollisuuksia tulisi erityisesti maaseutuyritysten käyttää. Jos kysyntää ei ole, käykö niin, että tuettua kehitystoimintaa supistetaan. Millä sitten yritykset kehittävät toimintaansa? Yrityksillä ei ole varaa jättää näitä mahdollisuuksia hyödyntämättä, toteaa Mira Heikkilä.