Some on päivän sana

2 min lukuaika

Maa- ja kotitalousnaiset

Yhdistyksille, pienille yrityksille ja harrasteryhmille on ihan yhtä tärkeää olla somessa kuin isoillakin organisaatioilla.

Some

"Sosiaalinen media (lyhennetään arkikielessä some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä, joissa jokaisella käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on mahdollisuus olla aktiivinen viestijä ja sisällöntuottaja tiedon vastaanottajana olon lisäksi. Sosiaalisessa mediassa viestintä tapahtuu monelta monelle, eli perinteisille joukkotiedotusvälineille ominainen viestijän ja vastaanottajan välinen ero puuttuu. Käytännössä viestintä tapahtuu kuitenkin jonkin keskitetyn palveluntarjoajan kautta." sanoo Wikipedia.

Some on tärkeä kanava nopeaan tiedon siirtämiseen isolle joukolle ja mitä parasta se on myös hyvin edullinen kanava. Isot yritykset ja yhteisöt ovat näyttävästi somessa, mutta se on erittäin tärkeä kanava pienille yrityksille, yhdistyksille ja harrasteryhmille. Pienempien toimijoiden hyvä kanava on Facebook. Sinne saa helposti perustettua sivun ja luoda tapahtuman sivun alle. Facebookissa tieto myös leviää nopeasti laajalle joukolle. Toinen hyvä kanava on Instagram.

Tässä helpot ohjeet Facebook-sivun luomiseen.

Tässä helpot ohjeet Facebook-tapahtuman luomiseen.

Tässä helpot ohjeet Instagram-tilin luomiseen.

Suunnittelu on tärkeää

Pienyrittäjänä ei riitä, että sivut on olemassa ja sinne päivitetään silloin kuin muistetaan eli jouluna ja juhannuksena. Some-mainonnan, niinkuin minkä tahansa muunkin mainonnan, lähtökohtana on toisto ja säännöllisyys. Siksi on hyvä tehdä esim. puolivuosittainen some-suunnitelma. Toki joustavuus on tässä A ja O. Mutta kun on hyvä pohja ja suunnitelma, jota toteutetaan, niin sivut eivät unohdu muun tarjonnan sekaan. Elämme hektisiä aikoja ja kerran viikossa -päivityskin tuntuu hyvin vähältä, mutta mainonnan voi aloittaa esim. 2 krt viikossa päivityksellä.

MKN yritys

MKN yrityspalvelut auttavat Facebook asioissa, sivun perustamisessa, tapahtuman luomisessa sekä somemainonnan vuosikellon tekemisessä. Meidän kauttamme saat myös pienet lehti-ilmoitukset sekä bannerit valmiiksi tehtyinä. Ota yhteyttä niin mietitään juuri sinulle sopivat palvelut.

MKN yritys
Kirsi Varila
p. 040 196 4434
kirsi.varila@maajakotitalousnaiset.fi