Siirrettävien maitomittareiden testaus

2 min lukuaika

Maidontuotanto

Miten siirrettävät maitomittarit lähetetään testaukseen?

Maitomittarit proagrian tuotosseuranta

ICARIN sääntöjen mukaan tuotosseurannan maitomittarit tulee testata kahden vuoden välein, jotta tuotokset pysyvät virallisina. ProAgria testaa maitomittareita keskitetysti Riihimäellä.

Olemme koonneet tälle sivulle ohjeet maitomittareiden lähettämisestä testaukseen. Muistathan lähettää mittarit testaukseen heti mittalypsyn jälkeen, jotta ne ehditään testata ennen seuraavaa koelypsyä.

Huomioi lähetysajankohdassa se, että mittarintestaus on tauolla 20.6.-31.7.2022 välisen ajan.

Ohjeet tuotosseurannan maitomittareiden testaukseen

1. Maitomittarin testauksen hinta vuonna 2022 on 55 €/mittari ja huoltolisä huoltoa vaativille mittareille on 35 €/mittari. Hintoihin lisätään alv 24 %. Lisäksi laskutetaan postituskulu, joka määräytyy lähetettävien laatikoiden mukaan. Mittarintestauksen kysymyksiin vastaa ProAgria Etelä-Suomesta Merja Hietamäki puh. 050-345 5449/merja.hietamaki@proagria.fi.

2. Mittarit lähetetään erillisellä maitomittarilaatikolla, joita voi tilata omasta tuottajakaupasta. Tilaa laatikoita tarvitsemasi määrä. Huomioi laatikon koko: yhteen laatikkoon sopii 2 kpl MKII, 3 kpl Waikato ja 4 kpl Tru-Test/MM6 mittareita. Tru-Test sopii, jos näytelaite on irrotettu, se pitää olla kuitenkin mukana laatikossa. Maitomittarilaatikon hinta laskutetaan postikulun yhteydessä ja kuuluu postituksen hintaan.

3. Täytä laatikon päälle tietosi ja pakkaa mittarit laatikkoon. Mittarit lähetetään testauspisteeseemme postimaksutta asiakaspalautustunnuksella 654105 (tunnus kerrotaan postivirkailijalle). Raha ei siis liiku tässä vaiheessa, vaan asiakaspalautustunnus toimii paketin lähetysosoitteena ja maksuna.

4. HUOM! Jotta mittarit kulkevat ehjänä testaukseen, ne pitää suojata hyvin lähetystä varten. Pakkaa mittarit niin, että ne eivät kosketa toisiinsa. Irrota myös mahdolliset näytelaitteet, jotta saat mahtumaan ne hyvin laatikkoon. Jätä isot maitoletkut pois. Laita paljon pehmustetta eri mittarien väliin ja täytä laatikko esim. sanomalehdillä niin, etteivät mittarit pääse vapaasti liikkumaan.

5. Mittarit puretaan, pestään, testataan ja tarvittaessa huolletaan Riihimäellä. Jos testauksessa tai huollossa tulee jotain erityistä vastaan, otetaan teihin yhteyttä sen osalta.

6. Mittarit palautetaan postitse kotiinkuljetuksella. Kotiin toimitusta yritetään kerran, sen jälkeen mittarit ovat noudettavissa omasta postista. Kun laatikot lähtevät Riihimäeltä, lähtee teille siitä tekstiviesti.

7. Kun vastaanotatte laatikot ja mikäli joku laatikko on rikki, pitää asiasta heti reklamoida postin toimihenkilölle. Laatikon rikkoutuminen on todella harvinaista, mutta jos niin käy, täytyy vakuutuksen vuoksi asiasta huomauttaa heti postinjakajalle.

8. Testauksesta lähetetään lasku testauksen jälkeen. Samalla laskutetaan myös mahdolliset varaosat sekä postikulu, joka vaihtelee lähetettyjen laatikoiden mukaan.

Lisätietoja

Tuotosseurannan asiakaspalvelu (09) 8566 5980, tuotosseuranta@proagria.fi

Maitomittaritestauksen yhteyshenkilö:
Merja Hietamäki, ProAgria Etelä-Suomi, puh. 050 345 5449