"ProAgrialla on todella hyvä yhteishenki"

2 min lukuaika

Uratarinat

Kesä ja kesätyöntekijät kuuluvat ProAgrialla vahvasti yhteen. Antti Kesseli iloitsee siitä, että ProAgrian työkaverit ottivat kesäporukan hyvin vastaan.

Antti kesseli
Kesäharjoittelu ProAgrialla tarjosi Antti Kesselille onnistumisen kokemuksia niin pellolla kuin alan tekniikankin parissa.

”Kesätyöni ProAgrialla oli hyvin käytännönläheistä työskentelyä niin tiloilla ja tapahtumissa kuin myös maanviljelyyn liittyvien paperitöiden parissa toimistolla. Tein kasvinsuojeluruiskujen tarkastuksia, erilaisia kirjallisia töitä toimistotehtävät sekä pääsin avustamaan viljelytarkastuksissa.

Kasvinsuojeluruiskujen testauksessa näki erilaisia ruiskuja toimintoineen. Olen aina ollut kiinnostunut tekniikasta, joten tämä osui hyvin sektorille, josta olen eniten kiinnostunut. Viljelytarkastuksilla huomasi, kuinka itselleni haastava rikkakasvien tunnistaminen oli mennyt aimo askeleen eteenpäin, sillä huomasin tunnistavani kasveja aivan kuin itsestään.

Juuri alkanut uusi CAP-kausi antoi tilaisuuden nähdä aitiopaikalta uuden kauden muutokset ja ehdot verrattuna edelliseen kauteen. Proagrialaisten asiantuntijoiden ammattitaitoista neuvontatyöskentelyä oli ilo seurata näin ison asian äärellä. Työajan joustavuus ja osittainen etätyömahdollisuus helpottivat myös tarvittaessa kiireistä arkea.

Ja mitäpä olisi työpaikka ilman mahtavia työkavereita! ProAgrialla on todella hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Itse tunsin heti ensimmäisestä päivästä asti itseni tervetulleeksi taloon. Ennen työn aloitusta kävi mielessä, että kuinkahan harjoittelija noteerataan vakituisen henkilökunnan ohella, mutta huoli oli turha. Kaikki olivat heti alusta asti hyvin ystävällisiä ja avuliaita. Neuvoja sai aina kun niitä tarvitsi. Harjoittelusta jäi kyllä varmasti ystäviä loppuelämäksi.

Koen, että erikoistumisharjoittelun suorittaminen ProAgrialla tuki oppimistani erittäin hyvin. Paljon asioita, joita oli opiskeltu hyvin teoreettisesti, pääsi täällä kokeilemaan ihan käytännössä. Parasta työssäni oli loistavien työkavereiden ja mukavan vaihtelevien työtehtävien lisäksi ehdottomasti vuorovaikutus alueen viljelijöiden ja muiden maatalousalan toimijoiden kanssa. Verkostoituminen ja tietojen sekä kokemusten vaihtaminen keskenään palvelee taatusti molempia osapuolia tulevaisuudessakin.”

Antti Kesseli työskenteli kesän 2023 ProAgria Etelä-Pohjanmaalla.