ProAgria Itä-Suomen uusi edustajisto ja hallitus kokoontuivat 8. helmikuuta – Edustajiston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin maitotilayrittäjä Jukka Määttä Vaalasta

ProAgria Itä-Suomen edustajiston vaalit toteutettiin 1.11.-22.11.2023. Uusi edustajisto ja hallitus kokoontuivat pitämään ensimmäistä järjestäytymiskokousta 8. helmikuuta Nurmeksen Bomballa.

DSC0132
Uusi edustajisto ja hallitus tutustuivat toisiinsa Bomballa.

Uuden edustajiston toimintakausi on 2024-2027. Kokouksessa hallitus ja uusi edustajisto tutustuivat toisiinsa. Kokouksessa käsiteltiin organisaation strategiaa, liiketoimintasuunnitelmaa ja tulevaisuuden näkymiä, jonka tavoitteena on mahdollistaa maailman puhtain ja elinvoimaisin maaseutu myös tulevaisuudessa.

Uuteen edustajistoon valittiin Kainuusta Ahti Pussinen, Tarja Tervo, Jussi Moilanen, Jukka Määttä, Terhi Kortelainen. Pohjois-Karjalasta Ilmo Jormanainen, Niina Gröhn, Mikko Lihavainen, Niko Nyrhinen, Suvi Peiponen ja Jaana Jääskeläinen. Pohjois-Savosta Mikko Väisänen, Markus Nousiainen, Eero Luttinen, Perttu Sirviö, Janne Sirviö, Satu Jääskeläinen, Sini Ryymin-Murtorinne, Janne Räsänen ja Lauri Kurtelius. Henkilöstön edustajina ovat Sirpa-Liisa Linna (Kainuu), Annika Lehtonen (Pohjois-Karjala) ja Anna-Katri Laakkonen (Pohjois-Savo).

Maitotilayrittäjä Jukka Määttä on ProAgria Itä-Suomen edustajiston uusi puheenjohtaja.

Uuden edustajiston puheenjohtajaksi valittiin maitotilayrittäjä Jukka Määttä Vaalasta.

Määtän mukaan maataloustuotanto ja maaseutuyrittäminen on merkittävä elinkeino Itä-Suomessa. ProAgria Itä-Suomen edustajiston uusi puheenjohtaja korostaa elinvoimaisen, kehittyvän ja ajanhengessä mukana olevan maaseutuorganisaation merkitystä alueella.