Ota käyttöön esikoodatut pikarit

2 min lukuaika

Maidontuotanto· Uutinen· Tuotosseuranta

Tuotosseurannassa siirrytään esikoodattujen eli viivakoodillisten maitonäytepikarien käyttöön. Pikarien liimattavista tarroista luovutaan kesän kuluessa. Esikoodatut pikarit yhdistetään lehmän tunnistetietoon viivakoodin lukijalla tai älypuhelimella.

Esikoodatun pikarin skannaus Mobilinkki-sovelluksella
Kuva Mikko Nykänen

Esikoodattujen pikarien käyttöönotto on helppoa. Voit lukea viivakoodit viivakoodinlukijalla tai puhelimen kameralla uudella MobiLinkki-sovelluksella.

Voit myös koodata pikarit etukäteen ja kirjoittaa korvanumeron pikarin päälle ennen koelypsyä. 

Esikoodattujen pikarien käyttö Minun Maatilani Maito Pro -asiakkaat

Minun Maatilani -ohjelman koelypsynäytölle voidaan syöttää pelkästään viivakoodit tai sekä viivakoodit että maitomäärät. Tallennettaessa pelkät viivakoodit, voi maitomäärät lisätä erikseen valitsemalla uusi koelypsy (”Uusi kl”).

Robotilla taas luodaan erillinen tiedosto, joka avataan Minun Maatilani NäyteLinkki Robottitiloille -näkymässä. Pikarit luetaan ruudulle samassa järjestyksessä kuin näytteet on otettu näytteenottolaitteella. Pikarijärjestystä ei saa muuttaa ennen viivakoodien lukemista.

Vaihtoehtona viivakoodien lukuun myös MobiLinkki

Uusi mobiililaitteella käytettävä selaintoiminen MobiLinkki on ilmestynyt. MobiLinkkiin pääsee ProAgria Verkkopalveluista kohdasta Maito ja NäyteLinkin lataus tai suoraan osoitteesta proagria.mtech.fi/MobiLinkki.

MobiLinkillä lehmän tiedot yhdistetään pikarin viivakoodiin. Tiedot lähetetään suoraan laboratorioon tai halutessaan niitä voi ensin muokata Minun Maatilani -ohjelmassa. Luetut viivakoodit tallentuvat automaattisesti selaimen välimuistiin eikä puhelimen muu käyttö tai huono nettiyhteys keskeytä toimintaa. Välimuistia ei saa käytön aikana tyhjentää. Viivakoodin luku edellyttää toimivaa puhelimen kameraa ja päivitettyä nettiselainta. Android-puhelimilla suositellaan ensisijaisesti Firefox-selainta.

MobiLinkin käyttöohje on saatavissa ProAgrian Verkkopalveluiden ohjeista sekä Tuotosseurannan ohjeet -sivustolta