Nurmen lannoitus avaimena nurmen tuottavuuden kasvuun

2 min lukuaika

Maidontuotanto

Hyvä sato alentaa merkittävästi nurmen tuotantokustannusta ja tuo selkeästi lisää euroja viivan alle.

Nurmenlannoitusej 620x360
Nurmisadon määrä ja laatu kulkevat käsikädessä. Tämän ovat todenneet ProAgrian nurmiasiantuntijat yhdessä asiakkaiden kanssa nurmipienryhmissä ja saaneet viljelijöitä innostumaan yhä parempiin saavutuksiin. Hyvä sato alentaa merkittävästi nurmen tuotantokustannusta ja tuo selkeästi lisää euroja viivan alle, enemmän maitoeuroja hehtaarilta.
  • Jopa 10 000 kg ka/ha nurmisadon tavoittelu on mahdollista, jos kaikki tekijät otetaan huomioon.
  • Jo 2 000 kiloa enemmän nurmen kuiva-ainetta hehtaarilta alentaa maidon tuotantokustannusta 4 snt/litra.
  • Nurmiryhmien kokoamia menestyksen askeleita ovat myös mittaamisen ja vertailun lisääminen sekä hävikkien ja kokonaisuuden hallinta.

Miten nurmet saa tuottamaan?

Nurmikasvustoilla on aina kerrottavaa. Nurmen merkkejä kannattaa lukea ja tulkita. Hyvä nurmisato tuo selkeästi lisää euroja viivan alle. Saat enemmän maitoeuroja hehtaarilta. Perehdytään yhdessä nurmiisi kasvustokäynnillä ja valmistaudutaan samalla jo seuraavan vuoden viljelysuunnitelman tekoon. Se kannattaa, koska voit vaikuttaa lannoitekustannuksiin ja ennen kaikkea saat entistä tuottavammat nurmet.

Ajoissa tehty viljelysuunnitelma kannattaa

Nurmen oikea lannoitus perustuu hyvään viljelysuunnitelmaan, jossa analysoidaan, mitä nurmi kaipaa kasvaakseen. Siksi nurmen viljelysuunnitelmaa kannattaa alkaa valmistella jo ennakkoon kasvukauden aikana, kun merkit ovat nähtävissä kasvustoissa.
  • Hyvä sato perustuu hyvään viljelysuunnitelmaan, sopiviin lannoitteisiin sekä oikeisiin valintoihin nurmea perustettaessa ja hoidettaessa.
  • Tee kanssamme viljelysuunnitelma ajoissa. Valmistelu kannattaa aloittaa jo kasvukauden aikana, kun nurmen merkit ovat näkyvissä. Kysy tarjous omalta asiantuntijaltasi!
  • Voit hyödyntää lannoitteiden hintaportaita, kun tiedät mitä tarvitset hyvän tuloksen aikaansaamiseksi.

Nurmen lannoitusosaamista saatavilla

ProAgrian asiantuntijoiden osaamista nurmen lannoituksessa täydennetään parhaillaan tiiviissä yhteistyössä Yaran asiantuntijoiden kanssa. Samalla hyödynnetään Yaran mittavia nurmikoetoiminnan tuloksia ja pitkää kokemusta kasviravitsemuksessa. Yhteisenä tavoitteena on saada nurmen lannoituksen osaaminen laajasti asiakkaiden hyödyksi ja saada heille merkittäviä tuloksia nurmen viljelysuunnittelun sekä kasvustokäyntien avulla.
Nurmen lannoitukseen perehtyneet ProAgrian asiantuntijat löydät nopeasti tästä linkistä.