Neuvo-palvelut hevostiloille

2 min lukuaika

Neuvo· Hevoset

Onko hevostilasi samalla maatila? Jos on, niin voit hyödyntää Neuvo-palvelua!

Mkn artikkeli hevos neuvo2020

Onko hevostilasi samalla maatila? Jos on, niin voit hyödyntää Neuvo-palvelua!

Neuvo-palvelun avulla viljelijät ja maatilat saavat kilpailukykyyn, ympäristöön, eläinten hyvinvointiin ja energian käyttöön liittyvää neuvontaa. Palvelua voivat käyttää hevostilat, jotka ovat samalla maatiloja ja joilla on tilatunnus.

Neuvontajärjestelmän kautta tarjottava neuvonta on luottamuksellista ja selvästi erillään tarkastuksista. Maatilojen neuvontajärjestelmän neuvojat on hyväksytty järjestelmään pätevyyden, koulutusten ja tentin kautta. Neuvontaa tarjotaan vuosina 2021-2022 viljelijöille asiantuntijapalveluihin 15 000 euron edestä. Vuosina 2014–2020 tehty neuvonta lasketaan mukaan enimmäismäärään. Neuvonta jatkuu nykyisillä ehdoilla vuoden 2022 loppuun saakka.

Maiseman ja luonnon sekä luonnonlaitumien kartoitus

Hevostilallasi voi olla mahdollisuus hakea ympäristösopimusta, joka edistää perinnemaisemien sekä luonnon monimuotoisuus- ja maisemakohteiden hoitoa. Neuvonnallisen maastokäynnin aikana maisema-asiantuntija kartoittaa hevostilan maiseman ja luonnon arvokohteet sekä laiduntamiseen sopivat luonnonlaitumet. Hoidettua maisemaa ja luontoa voit hyödyntää myös hevostilasi markkinoinnissa. Lue lisää.

Hevostilan laitumien kasvukunnon arvioiminen

Hyödynnä laitumet niin, että saat oikeanlaista rehua riittävästi koko laidunkauden ajaksi. Laitumen kasvukunnon arvioinnilla varmistat, että laitumet tuottavat, ja saat opastusta laitumen hoitoon ja järkevään lannoittamiseen ympäristö huomioiden. Saat enemmän irti laitumesta ja säästät ostorehukuluissa! Lue lisää.
Neuvo-palvelun jatkona voit hyödyntää ProAgrian kasvintuotannon asiantuntijoita myös laitumen perustamiseen, lannoitussuunnitteluun ja kasvivalintoihin liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää.

Energiatehokas hevostila

Hevostilan energiatehokkuutta parantamalla voit säästää euroja. Asiantunteva energianeuvoja laatii hevostilallesi energiasuunnitelman ja löytää tärkeimmät energiatehokkuuden kehittämiskohteet tai vaihtoehdot esimerkiksi lämmitysratkaisuissa. Energia-asiantuntijoiden yhteystiedot löydät tästä linkistä.