Mies, joka uskoo verkostojen voimaan

2 min lukuaika

Referenssit

Antti Hyppönen on aina ollut taloussuuntautunut ja pohtinut alaa tarkasti. Viime ajat Antti on sparrannut bisnestään yhdessä ProAgrian

Sivu 8 9 antti hypponen

Traktori hyrisee toukotöiden äärellä taustalla, kun Antti Hyppönen kertoo sikabisneksestään. Mies on aina ollut taloussuuntautunut ja pohtinut alaa tarkasti. Viime ajat Antti on sparrannut bisnestään yhdessä ProAgrian strategiaosaajien kanssa. Tilipalvelutkin on ulkoistettu ProAgrialle. Yrityksen talousluvut ovat ammattilaisten mukaan lyönnissä, eikä talous ole ollut sparrauksessa pääroolissa, vaan tulevaisuuteen katsominen.

- Olen omalla alallani. Ostin tilan 2018 sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Heti aloitin investoinnit, kovasti tähän hetkeen saakka täällä onkin rakennettu. Paljon on parissa vuodessa muutettu asioita näköisekseni, kertoo Antti.
- En halua kuitenkaan lukita elämääni loppuelämäksi niillä päätöksillä, mitä nyt teen. Mitkä ovat järkeviä siirtoja, niitä olen muun muassa käynyt läpi ProAgrian strategia+ -porukan kanssa.

Antti on saanut muun muassa vuoden mediavaikuttajapalkinnon Atrialta. Itse hän analysoi palkinnon saamisen syitä sillä, että on puhunut aina avoimesti ja positiivisesti alasta. Kun itse uskoo alaan ja tekee töitä sen eteen fiksuin siirroin, bisnes onnistuu.
- Arvostan avointa ja suoraa puhetta, sitä olen arvostanut Strategia+ -porukan kanssakäymisessä. Tämä on minulle rehellinen sikabisnes, ja haluan olla sellainen yrittäjä, että muutkin tulee omasta menestymisestäni hyötymään, Antti taustoittaa.
- En halua investoida niin sanottuihin turhiin siirtoihin, vaan pyrin aina selvittämään, saisinko verkostosta avun hankittua. Jos toisella on komea kone tyhjänpanttina oman tilan töiden välillä, mielelläni ostan miehen ja koneen meille avuksi, jos tarvetta on.

Strategia+ -työssä Antin yksi tavoite onkin yrityksen verkostojen vahvistaminen entisestään. Mitä olet saanut keskusteluista strategiaosaajien kanssa?
- Konkreettista toiminnan ohjaamista tulevaisuutta ajatellen. Sparraajilla on minulle tärkeä tehtävä sanoittaa tekemistäni ja sen järkevyyttä omien toiveideni pohjalta, Antti kertoo.
- Pidän siitä kun on jatkuvasti joku pieni kiva projekti työn alla. Kaikki suunnitelmani eivät villeissä visioissani liity sikabisnekseen, yhdessä sparraajien kanssa keskitytään näkemään potentiaaliset mahdollisuudet toiveissani.

Antin sikabisnestä on Strategia+ -asiantuntijoiden kanssa käyty huolella läpi. Yrityksen strategiaa on päivitetty ja nyt on toimenpanon aika. Onko kaikki sitten valmiina?
- Tämähän on jatkuvaa prosessia, eikä ole valmis koskaan, vaan tämän äärelle tullaan palaamaan tasaisin väliajoin. Haaveina olisi tehdä jossakin vaiheessa lyhyempää päivää yrittäjänä. Kiksejä en saa siitä, että olisin alan isoin toimija, vaan haluan olla hyvä kumppani verkostolleni ja erinomainen työnantaja, Antti kertoo.
- Tässä strategiaprosessissa on hienoa se, että oikeasti ympärilläni on työryhmä, joka pohtii kanssani asioita. Olen avoin heittäytymiselle, joten tämä malli on sopinut minulle erinomaisesti. Tämä on ollut hyvä matka bisnekseni tulevaisuuteen, pohdinta mihin yrittäjänä olen matkalla.

Seuraa Hyppösen tilaa myös Facebookissa ja Instagramissa.