Kasvinsuojelututkinto nyt vain 40 € (sis. alv), yrittäjä- ja yritysjäsenillemme 35 €! Suorita tutkinto nyt

Makujen polku -lähiruokatapahtuma toi lähiruokaa näkyväksi tuhatpäiselle kävijäjoukolle – Kymenlaakson parhaimman makeisen titteli Lakumestan gluteeniton valkosuklaa kauralakulle

2 min lukuaika

Hankkeet

Yleisötapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa. Koleasta säästä huolimatta tapahtuma houkutti paikalle arviolta 1000 vierailijaa maistelemaan ja ostamaan paikallisten yritysten tuotteita.

Manski

Näytteilleasettajina tapahtumassa olivat Polven Juustola, Makumarja, Puurin Kanala, Palviliha, Muhniemen Lahtivaja, Puotimaalla, Piian Herkut, Juvan Hapankaali, Hyvämäen Mehustamo, Paavolan kotijuustola, Raussilan Tähtivilja, Lilli’s gluteenittomat, Harjun tila, Keskitalon maatilaleipomo, Geisarinna, Lähiruoan ystävät ry, Korvalaanen, Kouvolan Herkku sekä Kinnon Digi-Pin- ja Kelkkahankkeet. Sudet ry ja Kasper Laine rahasto myivät ulkona Korian Palvilihan makkaraa, Kouvolan Lakritsia sekä Kasper-kahvia. Lisäksi ProAgria Etelä-Suomi, XAMK, LUT, Kinno ja Eduko pitivät tapahtumassa omia infopisteitään elintarvikealan ajankohtaisesta koulutuksesta ja palveluista.

Tapahtumassa järjestetty Kymenlaakson paras makeinen 2025-kilpailun ympärillä kävi tasainen kuhina koko tapahtuman ajan. Kilpailussa yleisö sai maistaa viittä eri makeista, joiden väliltä sai äänestää suosikkiaan.

- Päivän aikana kuulin todella monen suusta, että suosikin valinta on erittäin vaikeaa, sillä kaikki osallistujat olivat omalla tavallaan todella herkullisia, tapahtuman järjestäjä Jonna Nygård kertoo,
- äänestys olikin hyvin tasainen eri makeisten välillä, Nygård jatkaa.

Makeiskilpailuun osallistuivat Kouvolan Lakritsi, Kouvolan Herkku sekä Lakumesta. Ääniä annettiin yhteensä 338 kpl, ja näiden perusteella voittajaksi nousi Lakumestan gluteeniton Valkosuklaa kauralaku lakritsijauheella. Muut osallistuvat makeiset olivat Kouvolan Lakritsin Kouvolan Lakritsipalat, Lakumestan Valkosuklaalakritsi sekä Kouvolan Herkun Mansikka-Pehmo ja Karjala-Karkki. Kouvolan Nuorkauppakamari vastasi makeisten maistattamisesta yleisölle. Kouvolan nuorkauppakamarin Tiina Myöhänen myös juonsi tapahtuman sekä haastatteli yrityksiä paikan päällä.

Kouvolalainen Rokkileipuri Jussi Mattsson loihti paikallisista tapahtumassa myytävistä raaka-aineista herkullisia maistiaisia näytösluontoisesti päivän aikana kolme kertaa. Rokkileipurin käsissä syntyi yleisön maisteltavaksi mm. juustokeittoa sekä burgereita.

- Kokonaisuudessaan tapahtuma oli erittäin onnistunut. Kymenlaaksolainen lähiruoka sai arvoisensa sijan tapahtuman pääesiintyjänä, ja ennen kaikkea paikallisia yrityksiä saatiin tuotua esille kuluttajien tietoisuuteen, Nygård toteaa tyytyväisenä,
- löytämisen riemua näki päivän aikana paljon, kun ihmiset tutustuivat tuotteisiin. Meillä on Kymenlaaksossa todella paljon laadukasta elintarviketuotantoa eri tuoteryhmissä, jatkaa Nygård. 

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimi ProAgria Etelä-Suomi yhteistyössä muiden KEKE - Kymenlaakson elintarvikealan kestävä kehitysloikka -hankkeen toimijoiden (Kouvola Innovation, Kouvolan ammattiopisto Eduko, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ja LUT-yliopisto) kanssa.