Maksatko liikaa rehuista? - tarkista asia helposti Ruokintakartoituksella

2 min lukuaika

Maidontuotanto

Ruokintasuunnitelmalla tarkistat, onko karjasi ruokinta taloudellisin ja paras.

1ruokintakartoitus620x360

Karjan ruokinnassa onnistuminen näkyy yrityksesi tuloksessa. Maitotulot lisääntyvät, kustannukset alenevat, ja vaikutat eläinten hyvinvointiin, kun rehut käytetään tehokkaasti maidon tuottamiseen.

Ruokintakartoituksessa teemme tilallesi Päivälaskelman, joka kertoo ruokinnan oikeellisuuden ja talou­dellisuuden. Päivälaskelma on saanut hyvät palautteet asiakkailtamme helppona, nopeana ja reaaliaikaisena tapana saada tietoon nykyisen ruokinnan kannattavuus. Ruokintakartoitus sopii myös luomutiloille.

Hyötyinä

  • Säästä rehukustannuksissa
  • Varmista ruokinnan oikeellisuus
  • Saat riippumattoman asiantuntijan havainnot ja vinkit
  • Parannat maitotuotosta ja tulosta

Selvitetään ruokinnan oikeellisuus ennakoivasti ja ajoissa, ennen kuin mahdollinen ruokinnan epätasapaino näkyy eläimissä ja tuotoksissa. Vältyt tuotannon notkahdusten aiheuttamilta tulon menetyksiltä.

Ruokintakartoituspalvelu sisältää

  • Yhden ruokinnan oikeellisuutta kuvaavan Päivälaskelman etukäteen saaduilla tuotos- ja rehutiedoilla.
  • Tilakäynnin, joka kestä maksimissaan kaksi tuntia ja jossa Päivälaskelman luvut analysoidaan sekä havainnoidaan yhdessä lehmiä, rehuja ja ruokinnan toteutusta.
  • Yhteenvedon tämän hetkisestä ruokinnasta ja toimenpide-ehdotuksia onnistuneen ruokinnan toteuttamiseksi.

Ruokintakartoituksen hinta on edullinen siitä saatavaan hyötyyn nähden, alkaen 200 €.
Huom! Ruokintakartoitus ei sisällä ruokintasuunnitelmaa, vaan se on erillinen palvelu, jonka voit kätevästi tilata asiantuntijalta tilakäynnillä.

Ruokintakartoitus on sinulle helppo tapa saada tieto ruokintasi taloudellisuudesta. Toimi näin:

  1. Jos haluat palvelun hyödyt mahdollisimman nopeasti ja suoraviivaisesti, lähetä suoraan meille karjasi tuotos- ja rehunkulutustiedot tällä lomakkeella. Palvelu lähtee heti etenemään. Palvelun hinta täsmentyy, kun asiantuntija sopii kanssasi tilakäynnin.

  2. Täytä oheinen palvelun tilauslomake. Saat meiltä tarjouksen, jossa kerromme palvelun täsmällisen hinnan ja aikatauluehdotuksen palvelun etenemiselle.

  3. Voit myös kysyä palvelun toteuttamisesta ja hinnasta omasta ProAgria-keskuksestasi ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai puhelimella. Katso yhteystiedot.

Asiakkaidemme kertomaa

”Päivälaskelmat ovat hyviä. Voi nopeasti vaihtaa, jos on jotain pielessä. Oikeasti taloudellista merkitystä.”

Suosittelemme Ruokintakartoitusta alkuunlähtönä laajempaan Ruokinnan ohjaus -palveluun, jossa ruokintaa suunnitellaan ja seurataan sovituin määräajoin. Näin voit reagoida nopeasti mahdollisiin ennen tuotosnotkahduksia.

Mikä on Päivälaskelma?

Ruokintakartoitus pohjautuu Päivälaskelmaan, jonka kehittämiseen osallistui neuvonnan lisäksi suomalaiset kotieläintutkijat ja meijerit. Nopeasti tehtävä Päivälaskelma antaa reaaliaikaisen tiedon ruokinnan biologisesta oikeellisuudesta ja kannattavuudesta. Maitoyrittäjälle se tarjoaa luotettavan pohjan ruokinnan suunnittelulle ja toteutukselle karjassa ja varmuuden sen toimivuudesta. Eläinten terveys ja tuotos paranevat ja rehut käytetään tehokkaasti ja kustannustehokkaasti maidontuottamiseen.