Maaseutu tarjoaa työtä sähköalan ammattilaiselle

2 min lukuaika

Referenssit

Kymmenisen vuotta sitten Jani Himanen havaitsi, että maatiloilla on puutteita sähköturvallisuudessa ja perusti Virtatie Oy:n.

– Tärkeintä on kuitenkin tarpeen tullen osata kysyä apua ammattilaisilta, Jani Himanen sanoo. Kuva: Joanna Herranen
Kymmenisen vuotta sitten Jani Himanen havaitsi, että maatiloilla on puutteita sähköturvallisuudessa. Liiketoimintaidea jalostui Virtatie Oy:ksi, jonka asiakaskunta on vuosien saatossa laajentunut.
Yrittäjäkurssilla saatu vinkki ottaa yhteyttä ProAgrian yritysasiantuntijaan johti liiketoiminnan suunnitteluun yhdessä Pekka Häkkisen kanssa.
Töitä on riittänyt ja asiakaskunta on vakiintunut. Maatalouden lisäksi Himanen työskentelee myös muilla toimialoilla, kuten teollisuudessa. Uusia asiakkaita on tullut matkan varrella hyvän maineen myötä. Yrityksen alkuaikoina yrittäjä tarttui puhelimeen ja kartoitti potentiaalisia asiakkaita.
– Suora kontaktointi oli hyödyllisintä markkinointia.

Panostusta palveluihin

Yrittäjäksi ryhtyminen on iso satsaus. ProAgrian kanssa tehtiin ennen yrityksen perustamista muun muassa liiketoimintasuunnitelma, markkinatutkimus Etelä-Savon alueella, toimintaympäristön ja kilpailijoiden kartoitus sekä kehitettiin tuote: sähkölaitteiden nykytilan kartoituskäynti. Se on edelleen käytössä.
Suurimman hyödyn Jani Himanen kokee saaneensa keskusteluista yritysasiantuntijan kanssa. Yhdessä pohtiminen helpotti asioiden oivaltamista.
– ProAgrialla on maaseudun asiantuntemusta ja ajantasaisin tieto, mikä on ollut arvokasta oman liiketoiminnan kehittämisessä.
Hän sparrailee edelleen säännöllisesti Pekka Häkkisen kanssa. Kehittämistarpeet ovat tällä hetkellä pieniä ja liittyvät arkisten töiden hyvin tekemiseen. Luontevaa oli myös alusta asti jäädä ProAgrian tilipalveluiden asiakkaaksi, mikä helpottaa yhteistyötä.
– Yritystoiminnan kehittäminen ja vuosisuunnittelu onnistuvat jouhevasti, kun saamme hoitaa myös asiakkaan kirjanpidon. Siitä on apua myös investointi- ja kehittämisrahoitusten hakemisessa, Häkkinen sanoo.

Tärkeintä on osata kysyä

Yrityksen markkinointiin Jani Himanen panosti heti alussa ja tilasi mainostoimistolta hyvät ja toimivat nettisivut. Sosiaalisen median käyttöön Facebookissa opasti yrittäjille suunnattu koulutus. Himanen kehittää aktiivisesti omaa osaamistaan erilaisissa yrittäjille tarkoitetuissa koulutuksissa.
– Tärkeintä on kuitenkin tarpeen tullen osata kysyä apua ammattilaisilta.
Oman osaamisen jakaminen työssä oppijoille on tuonut viime vuosina hyvää palautetta. Hän on halunnut tarjota harjoittelupaikkoja nimenomaan maaseudulla, jossa on yksityisasuntoja kiinnostavampia sähköratkaisuja.
– Innokas nuori innostaa itseänikin ja opettamalla tulee kerrattua asioita. Motivoituneen nuoren edistyminen on parissa kuukaudessa huikeaa, Himanen iloitsee.

Lue myös aiempi juttumme Virtatie Oy:stä.