Luomumarjatilan kausityövoiman rekrytointi onnistui yli odotusten

1 min lukuaika

Referenssit

Tero Tolvanen sai TöitäSuomesta.fi-palvelun kautta nopeasti marjanpoimijatarpeen täyteen.

Luomumarjatilalla valmistellaan kasvukautta leikkaamalla herukkapistokkaita. Kuva Jaana Nikkilä
Tilanne kausityöntekijöiden suhteen näyttää paremmalta kuin koskaan, kertoo luomumarjatilan yrittäjä Tero Tolvanen Rääkkylästä. – Meillä on jo luomumansikan poimijat koossa. Laitoimme TöitäSuomesta.fi-sivustolle ennen pääsiäistä ilmoituksen, jossa haimme 20 – 30 työntekijää. Todella hyviä hakemuksia tuli yli 60.
Runsaan kiinnostuksen vuoksi Tolvanen sulki poimijahakemuksensa kahden viikon sisällä. Hän toteaa olevansa tyytyväinen myös hakemusten sisältöön. Lisäksi monella hakijalla oli toivomuksena päästä töihin luomutilalle. - Olemme jo lähettäneet alustavasti valituille hakijoille tietoa, millainen työ heitä täällä odottaa.
Tolvasen Sikiönmäen luomutilalla kausityövoima on tähänkin saakka ollut pääosin suomalaisia. Tolvanen toteaa, että poikkeuksellinen tilanne on selvästi aktivoinut työnhakijoita ottamaan yhteyttä aiempaa aikaisemmin.
Kevättyöt luomumarjatilalla ovat käynnistyneet herukan pistokkaiden leikkaamisesta, jossa yrittäjä Tero Tolvasen (kuvassa oikealla) apuna ovat olleet Heli Kinnunen (vas.), joka on paikallinen käsityöyrittäjä, jolta töiden kysyntä romahti koronan vuoksi, sekä Ronja Luukkainen, jonka kevättyöpaikka ravintola-alalla peruuntui.