Lisää aikaa ja vähemmän kirjausvirheitä

2 min lukuaika

Referenssit

Mäyräjärven tilalla otettiin käyttöön LDEX, jonka avulla tieto päivittyy kertakirjaamisella Lelyn lypsyrobotin ja tuotosseurannan välillä.

Ldex kuvitus ojanen nhk
Mäyräjärven tilan Tuomo ja Tuula Ojanen halusivat välttää päällekkäistä työtä eläintietojen kirjauksessa ja siten säästää aikaa. Kuluvan vuoden keväänä he valitsivat avuksi arkeen LDEX-tiedonsiirtojärjestelmän.
LDEX:in avulla eläintiedot voidaan kirjata joko Lely Astronaut lypsyrobotin tuotannonhallintaohjelmaan tai ProAgrian Minun Maatilaani -ohjelmistoon. Yhdellä kirjauksella eläintiedot päivittyvät automaattisesti molempiin järjestelmiin. ”Hankimme LDEX:in tilallemme, jotta eläintietoja, kuten siemennyksiä ja poikimisia ei tarvitsisi kirjata kuin yhteen paikkaan. Tietojen kirjaaminen eri järjestelmiin vie yllättävän paljon aikaa ja teettää päällekkäistä työtä”, Tuula Ojanen kertoo.

Vähemmän näppäilyvirheitä

Mäyräjärven kahden lypsyrobotin karjassa kirjattavia tietoja on runsaasti, joten LDEX:in hankinta oli enemmän kuin perusteltu valinta. Tuula arvelee, että myös näppäilyvirheet tietojen syötössä vähenevät, kun tiedot kirjataan vain kerran yhteen järjestelmään. ”Minun ei myöskään tarvitse huolehtia, olenko muistanut kirjata tiedon vaikkapa poikimisesta molempiin järjestelmiin. Riittää kun sen on kerran muistanut kirjata.”

Ystävä käyttäjälle

Reilun kuukauden käyttökokemuksen jälkeen LDEX on ollut Mäyräjärvellä mieluinen kokemus. Alun opettelun jälkeen tilalla on löytynyt rutiini tietojen syöttämiseen. Muutos arjessa näkyy jo lyhyenkin käyttöajan jälkeen. ”Kirjausten määrän väheneminen on etu, josta en luovu”, Tuula summaa. ”Aikaa on säästynyt, kun siemennyksiä, poikimisia tai tiineystarkastuksia ei tarvitse kirjata kuin yhteen paikkaan.”
Tuula ei pidä ohjelman käyttöä liian monimutkaisena. ”Jos oppii lypsyrobotin käytön, niin LDEX:in käyttöönotossa ei ole ongelmaa”, hän vakuuttaa.